Næmmen hei Poppius!

Dette er rosen pimpinellerosen ‘Poppius’. Den har små blader, røde grenstilker lyserosa blomster. Vår rose står i skyggen av en lønn med lite direkte sol, men er altså alikevell hagens første i blomst i år 🙂

Poppius’ en buskrose og kan bli opp til 200 cm høy. Engangsblomstrende med mengder av små blomster som ligger strødd utover de lett buede grenene. På høsten vil det dannes nyper. Poppius er en meget hardfør rose med herdighetssonemerking H8! Den tåler godt å vokse i skygge, og den takler mager jord. I tillegg går den for å være en frist og lettstelt rose.

Vår er bare ett år gammel har ikke helt forstått dette med høyde og tror nok at den er en bunndekkerrose… (se bilde under), men den tar tar vel snart til vettet 😉  Hun har fått en plassering i en litt trøblete del av hagen hvor den kan danne et stort flott «kratt». En rose jeg ser for meg at kan fungere godt i en «romantisk hage» eller en naturtomt, ikke riktig så flott i et velfrissert bed ettersom den nok blir litt uformelig.
Kilde for fakta: «Rosor for Nordiska tradgårder»

rose-poppius-2

rose-poppius-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Så vakker ! Er såååå lei meg for at mange rosebusker , og ikke minst lavendelen min, ikke klarte seg gjennom vinreren :(( Forresten har du tips om når jeg bør plante nytt? Høsten helst?

  Ha en strålende uke! Snart sommer *juhu*
  KLEM
  anette

 2. Så fin !! Og så deilig med en blomst !! Her hos oss er det «ventemodus», det går såååå treigt før det begynner å blomstre ..

  Rosen din minner om min Lykkefund, bortsett fra fargen da 😉

  Hilsen Hanne

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her