Sorte tulipaner, slående vakre rett og slett!

Både mannen og jeg digger sorte blomster. Det er noe dypt facinerende over helt mørke blomster, kanskje mest fordi fargen føles veldig naturstridig. To av de fineste sorte blomstene står nå i blomst, det er de to tulipanene ‘Queen of the Night’ og ‘Black Parrot’. Den første er glatt, den andre har rynkete kronblader.

Vakre er de begge to, eller hva?
Og ja, jeg veit, de er vel ikke strengt tatt sorte, men dette er hva man kaller sort i planteverdenen 😉

black-parrot2
black-parrot1
‘Black Parrot’

queen-of-the-night3
queen-of-the-night2
‘Queen of the Night’

Og siden jeg veit jeg får spørsmål: Begge er relativt vanlige i handel og burde være å få på alle hagesenter med ok utvalg, (selges på høsten).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Helt enig angående sorte blomster. Jeg har begge disse tulipanene. Queen of the night så jeg vel til salgs «over alt» i fjor, og jeg kjøpte mine på Kiwi. Den blomstrer hos meg nå, men Black Parrot venter jeg fortsatt på. (den kjøpte jeg på planteriket.no i fjor».

  Det som kan være vanskelig med sorte blomster synes jeg er å få fremhevet hvor flotte og vakre de er. Om man ikke har en bakgrunn som gjør at de fremheves forsvinner de fort – hos meg har noen av blomstene blitt stående med bar jord som bakgrunn, og det har ikke blitt noen stor suksess.

  • Hm, huskt jeg helt feil? Var ikke Black Parrot vanlig? Mener den var i Nelson sitt utvalg.

   Uansett, Dronningen har helt klart kommet best her, går for å være en ganske god tulipan, men Papegøyen kom og fint, hos meg.

   Og ja, helt enig i at det er viktig med god sammenplantning! Jeg er ikke så glad i de sorte blomstene tidlig i sesongen, fordi det da ofte er nokså bar i bedene og mye brun jord.
   Fikk et fint tips til sammenplantning på facebook tror jeg, lammeøre!

 2. Jeg har også begge disse og synes de er fantastiske begge to. ‘Black Parrot’ står i ett «hav» av lammeöre og kombinasjonen «svart» og grågrönn liker jeg veldig godt.

  • Haha, og her var det jeg hadde fått tips om lammeørene.. takk nora! Jeg leser kommentarene fortløpende, men ikke alltid jeg får respondert med en gang, og nå hadde jeg altså glemt hvor jeg hadde fått tipset fra.
   Gull, jeg skal absolutt la sorte tulipaner og lammeøre stå sammen!

 3. Helt nydelige er de, begge to! Jeg har hatt ett helt merkelig tulipanår i år. Først kom ingenting, så kom blue parrot i lillatoner og de sorte tulipanene var vinrøde. Skylder på den lange, kalde vinteren/våren…
  Takk for en utrolig inspirerende blogg! Du har gitt meg guts til å kjøre på med min egen lille kjøkkenhage. Med tre pallekarmer er den ikke like imponerende som din, men det skal nok bli litt av hvert å høste inn i sommer likevel 😉

  • Blue parrot er jo lilla, så det er ikke så rart 😉 De sorte tulipanene er jo heller ikke videre sorte, mye lilla/burgunder i de, men bildene her er ganske så representative for hvordan mine ser ut i sol, så er de sorter i skygge/overskyet.

   Og så gøy at jeg har sporet kjøkkenhagelyst! Lykke til!!

 4. Nydelige tulipaner – og flotte bilder! Og fantastisk inspirerende blogg for en fersk hageeier!

  Jeg satte «Queen of the night» for første gang i fjor, og da jeg kom hjem fra en ukes ferie for et par uker siden stod de så stolte og flotte. Nå har de derimot sprunget ut og er på hell, de skulle vart litt lenger 😉

  • Så flott at du trives med bloggen! Og javisst, hehe, blomstring på løkblomster kan bli litt kortvarig av og til ja, spesielt om været slår til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her