Vinglete villtulipan med ubestemmelig farge: Tulipa orphanidea ‘Flava’

Tulipa orphanidea ‘Flava’ er spesiell. Blomstene startert ut gul-grønne, og etthervert kom det mer og mer orange-rødt-brunt inn i kronbladene (jeg ser det nevnt på nett at fargene kan forandres litt fra år til år). En unik og på sin måte vakker fargesammensetning, men vakker synes jeg ikke den er, tror jeg, eller får vel ikke helt bestemt meg for det da. At den ikke kommer opp på min 10-på-topp liste henger også sammen med at jeg ikke er så begeistret for vekseformen, den blir for rotete for meg. I dårlig vær lukker blomstene seg, (det gjør alle villtulipanene), og så bøyer den hodet ned og gjør seg minst mulig. Sikkert smart grep det, og på sett og vis spennende fordi det er gøy at plantene speiler været, men nææææ, akkurat for denne tulipanen så funker det liksom ikke for meg. Det trekker dessuten ned at løkene i tillegg var noen ganger dyrere enn de andre villtulipanene.

Men for all del, de er fine på sin måte og jeg beholder naturligvis løkene, jeg kommer bare ikke til å kjøpe flere 😉

tulipa-orphanidea-Flava3
Tidlig i blomstringen

tulipa-orphanidea-Flava4
Etter regnvær

tulipa-orphanidea-Flava1
Sent i blomstringen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Skjønner hva du mener, noen blomster er litt sånn stygg-fine, på en måte… Jeg er glad i grønne blomster, men denne var kanskje litt spesiell, ser kanskje litt «avblomstra blomst» ut? Men stort sett synes jeg sært er positivt da…

    • Ja, absolutt inne på no der. Noen sa på Facebook at den så litt høstaktig ut, jeg tror det må være noe i det for min del iallefall, den blir litt feil for sesongen.

    • Jammen så bra! Jeg får litt dårlig samvittighet ovenfor blomstene når jeg ikke er panegyrisk begeistret for de, hehe, så da er det fint at de er godt likt av andre!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her