Liten og yndig: Hosta ‘Blue mouse ears’

Hosta er en artig plante som kommer i utrolig mange ulike variasjoner. De fleste navnsortene er sånn mellomstore planter, men det finnes endel små navnsorter og ‘Blue mouse ears’ er en av disse små.

* Tykke blågrå blader. Mine blader er kun åtte cm lange, men de blir nok litt større sånn på sikt.
* Vakre lilla blomster som står på stive stilker.
* Bør vel strengt tatt stå i halvskygge tror jeg, men her står den i full sol og ser ikke ut til å plages med det.
* Hosta generelt er herdig til H7. Om det også gjelder for denne veit jeg ikke, det hender at navnsorter er mindre herdige.
* Det finns en helt serie med ‘Mouse ears hosta, se flere her

Dette er en av fjorårets anskaffelser. Jaktet ned av gode hagevennen Maria på fantastiske Vegge Gård, og så brakt hit til oss. Hosta er en liten dille for mannen og meg, vi er ikke så alvorlig rammet som feks Marit, som har en egen hostablogg, men jotakk, vi har endel, og kommer til å få oss enda flere. Naturligvis, det skjønner du jo når du ser denne lille bedårende saken? 😉

blue-mouse-ears-hosta

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg bor i H6-7 og har både blue M.E og Green M.E.. De fleste hostaene jeg har plantet her har overlevd fint, og jeg er ikke så sikker på om det er herdighetssonen som har tatt livet av de få som har forsvunnet. Dessverre er det vel ikke så enkelt å få tak i de fleste av de andre museørene? Jeg skulle gjerne likt å hatt hele serien for de er så flotte, og så har jeg en samling med små hosta på en egen plass i et bed.

  2. Den var kjempesøt! Og jeg fikk et akutt behov får å ha et par ‘museører’ i en krukke. Damen på hagesenteret hadde ikke hørt om dem, så spørsmålet er: hvor får man tak i skjønnheten? Fortsatt god helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her