Georginefrotsingen kan starte :D

Mannen og jeg var altfor beskjedne med gjødslingen i våres, noe som nok sammen med den kalde våren er grunnen til at georginene utvikla seg dårlig. Men, for noen uker siden fikk mannen omsider ettergjødslet de, og vips så gror de så det knaker, med frodig bladverk og endelig starten på frodig blomstring.

Georginene har jo blomstret i over en måned, men det er først nå det begynner å monne. Her er noen av de som nå står i hagen og strutter:

georginer-2013-10

georginer-2013-9

georginer-2013-8

georginer-2013-7

georginer-2013-3

georginer-2013-6

georginer-2013-5

georginer-2013-4

georginer-2013-1

PS: Jeg har ikke satt navn på de denne gangen, orket ikke grave frem merkelapper og jakte i arkiver. Det kommer forhåpentligvis en komplett oversikt over hagens georginer med navn senere, men om det er en spesiell du ønsker navn på så spør, så skal jeg se om jeg finner ut av det 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  • Hei Torill, litt usikker på hva du spør om.
   Knollene ble plantet rett ut i hagen i siste halvdel av mai om jeg husker rett, og skal nå stå i bakken frem til bladverket har fryst, det er vanligvis i slutten av oktober. Da tar jeg de opp, tørker de og legger til vinterlagring

 1. Så mange fine georginer! Jeg håper det kan bli litt mindre regn framover. Her henger mine med hodet og blir klissete og stygge. -Men blir det bare oppholdsvær en periode så eksploderer de i et herlig fargeshow.

 2. Hva gjødsler du med?
  Fine bilder!

  Her blir det nok ikke georginer, enten glemmer jeg å ta dem opp, eller så glemmer jeg å få dem i jorden i tide…

  • Beklager sent svar!
   Her går det utelukkende i naturgjødsel, men litt ulike etter humør. Godt kompostert hønsemøkkpellets, conavit og mykorrisa (det siste er ikke gjødsel egentlig), og lupingjødsel som heller ikke egentlig er gjødsel i tradisjonell forstand.

   Men, det viktigeste er igrunnen å gjødsle, ikke_hva_ du gjødsler med!

 3. Georginer en superlekre. Synd de tar så stor plass i drivhuset om våren. Jeg må drive de for at de skal rekke blomstringen. Bor høyt opp mot fjellet 🙂
  Ha en finfin dag, Anne.

 4. Så flotte! Har bare et slag jeg, men den er flott den også.

  Tidlig i våres, kjøpte jeg 12 Georginer og satt de i potter, på planterommet. Det var kun to av de som kom opp… Da kunne jeg ikke dy meg, så jeg foretok en liten obduksjon… Da fant jeg løkene, som da var da råtne. Tror du jeg har overvannet?

  Line

  • Det blir jo ren synsing fra min side, men ja, det kan godt hende knollene rottnet pga overvanning. De trenger lite vann i starten, spesielt om de står på et kjølig rom, da skal de nesten ikke vannes før du ser det grønne skuddet komme opp over bakken.

 5. Så flotte! Har bare et slag jeg, men den er flott den også.

  Tidlig i våres, kjøpte jeg 12 Georginer og satt de i potter, på planterommet. Det var kun to av de som kom opp… Da kunne jeg ikke dy meg, så jeg foretok en liten obduksjon… Da fant jeg løkene, som da var da råtne. Tror du jeg har overvannet?

  Line

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her