Koreanderblomster, kjøkkenhagens vakreste overraskelse!

Det er helt undervurdert hvor vakre blomster enkelte av urtene og grønnsakene har! Se bare koreanderblomsten. Litt vrien å fotografere er den, men den er virkelig dekorativ både når en studerer den nært på og når en ser den som en sky over bedet.

Hele koreanderplanten er forresten spiselig, både bladene, blomstene og frøene. Sterk og spennende smak på blomstene. Mannen hadde noen på brødskiva tidligere i uken og selv om han nok gjorde det mye for å glede kona, så smakte det visst bra 😉

koreander

blomst-garnityr

Humla er forresten også tussete etter koreanderen, alt i alt en skikkelig slæger i kjøkkenhagen dette altså!

humle-koreander

huml-koreanderblomst

Husk, du finner mer fra kjøkkenhagen under stikkordet kjøkkenhage, og så vil jeg gjerne også anbefale stikkordet spiselige blomster

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Er enig med deg at mange urter og grønnsaker har vakre blomster som er humlemagneter. Fine bilder av Koreanderblomster.

    Ha en fortsatt fin dag!

  2. […] Timian, mynte, oregano koreander • Mange av urteplantene har blomster som er både spiselige og humlefavoritter. Feks timian, mynte, oregano og koreander • Urtene krever jo noe forskjellig stell. Noen av de er flerårige vekster som kan overvintre ute i store deler av landet (sitrontimian, peppermynte og oregano er herdige til H7). Andre er ettårige eller må overvintre inne. Du kan så urter selv, eller kjøpe ferdige potter. • Bruk: – Blomstene har stort sett samme smak som bladene og kan erstatte disse. Veldig lekkert som smakssettende garnityr på både kald og varm mat. – La deg inspirere av koreanderblomstene […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her