Litt svinn får en regne med…

En hage kan aldri bli perfekt! Det er rett og slett en dårlig ide å forvente perfeksjon i hagen, det blir du bare skuffet av.

Når man dyrker grønnsaker så er det ekstra mye som kan gå galt. Noe spirer ikke, noe går rett i stokk, noe utvikler ikke frukt, noe får sykdom og noe blir overfalt av overivrige insekt.

Jeg dyrker tilnærmet økologisk, det vil si at jeg ikke bruker sprøytemiddel. Det går stort sett bra, og jeg har i år hatt overraskende lite skadedyr. Men helt fritt for utfordringer her her ikke, og den fancy lilla reddiken var det noen andre enn meg som fikk glede av i år…..

reddik-2

Den så fresh og flott ut over jorda med kraftig og sunt bladverkt, men under bakken var det ikke mye fest. Eller, jo det var vel nettopp fest det var, for fluene… Når planten så i tillegg ikke helt har forstått konseptet med å være reddik, nemlig at den skal danne en tykk og deilig rotstokk kan vi vel kalle prosjektet for mislykket 😉

Nå er de dratt opp, og ny reddik er allerede sådd annet sted i hagen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Sånn er det! Fint at du tar med noen mislykkede prosjekter også – det er endel av dem. Kanskje vi skulle samle dem, for å huske på at vi slett ikke er alene om å mislykkes? Jeg har et bed med 400 Allium Sphaerocephalon og ulike gress som ville vært en opplagt kandidat. Det bedet ble bare fint inni mitt hode i fjor høst!

    • Det er en riktig god ide Maria, vi har vel vært innom den tanken før også. Kanskje det blir en slik liten utfordring ja 🙂
      Det var forresten kjipt at alle alliumene ikke ble fine med gress, kjekt å vite ettersom mannen og jeg fabulerte i går på hva som kunne passe med allium for å dekke bladene dens, og gress ble vurdert…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her