Nettbutikker som selger vårblomstrende løk:

Tulipa Tarda

Posten er opppdatert for 2018

Nå er det på tide å planlegge for neste sesong! Høstløken begynner å komme i hyllene på hagesenterene, og nettbutikkene tar i mot bestillinger.

Liste over norske nettbutikker som selger løk:

20130826-200451.jpg
Allium «Giganteum»

Obs:
Ikke alle produsenter er like flinke til å vise frem blomstene slik de faktisk ser ut, dette gjelder spesielt for «blå» tullipaner og «rosa» påskeliljer. Men, dette er det enkelt å sjekke ved å google navnet på blomsten og så trykke opp bildevisningen, der dukker det vanligvis da opp noen mer sannferdige bilder. Men jevnt over er bildene gode og representative, og ofte er blomstene enda finere enn bildet 🙂

Iris 'Katharaine Hodgkin
Iris ‘Katharaine Hodgkin

Å handle løk fra utlandet

Du kan naturligvis også bestille dine løk fra utlandet, men da må du forholde deg til to regler:
– Løk og knoll skal i utgangspunktet ha sunnehetssertifikat, (koster noe og utstedes ikke av alle steder) for å tas inn i landet. Men, om du er på reise så kan du ha med deg tre kilo løk uten sunnhetssertifikat. Du må selv reise med løken, sendes den må du ha sunnhetssertifikat uansett vekt.
– Og i tillegg må du huske på at sendinger hvor verdien av varen + frakt overstiger 350 skal det betales moms for, og da får du en fortollingsgebyr på toppen.

Eurobulb er en stor og ryddig forretning som har lang erfaring med å sende til Norge.

Kom gjerne med tips på andre firma, eller fortell om egne erfaringer med konkrete nettbutikker!

Krokus Cream Beauty
Krokus Cream Beauty

Løken på bildene er fra toppen: Tulipa Tarda, Allium «Giganteum», Iris ‘Katharaine Hodgkin’ og aller nedest krokus ‘Cream Beuty’.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Takk for mye nyttig informasjon. Spesielt om reglene rundt bestilling av løk fra utlandet.
  Jeg har allerede bestilt løk fra et av firmaene ovenfor og gleder meg til å få pakken. Det er som å få en stor godtepose. (Bare at den varer så mye lenger…)

 2. […] Prydløk kjøpes og plantes på sensommer/høst, altså nå, og blomstrer så på forsommer/sommer. Det selges allium på de fleste steder det selges vårblomstrende løk, løk er forresten godt egnet for å sende pr post og derfor en av de tingene du gjerne kan kjøpe pr internett. Du finner en liste over nettbutikker med godt løkutvalg her. […]

 3. notat til meg selv:
  Disse er tatt ut av listen for 2017 da de ikke ser ut til å føre løk i år:
  – planteriket
  – solfang
  – bakker
  – Randesund

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her