DIY: Enkel og holdbar kakepynt fra hagen!

Jeg synes alltid det er gøy når maten skaper konversasjon, og det å bruke blomster i maten er alltid en slager i så henseende. Nå i vekstsesongen så bruker jeg de naturligvis ferske, men visste du at noen av blomstene også kan brukes tørre?

Prinsippet er enkelt nok. Man tager spiselige blomster, tørker de, legger de på glass, og vips så har du laget din egen kake og salatpynt! Det blir lite smak på produktet, dette handler om farge og sommerminner 🙂

Oppdatert: I kommentarfeltet på facebooksiden forteller to lesere at tørket ringblomst kan brukes i te, skal visst være både godt og sunt 🙂

Slik gjør du det:


1. Plukk inn blomster. Hold deg til blomster du er sikker på er spiselige og usprøytede. Fordi alle prydplanter sprøytes så bør du derfor plukke i hagen, ikke kjøpe blomstene. Når det gjelder hvilken blomster som er spiselige så anbefaler jeg ringblomst, kornblomst og gressløksblomsten som alle beholder fargen sin når de tørkes. Men du kan også teste andre, se her for en oversikt over spiselige blomster.

ringblomst-kakepynt-4

2. Det er kun kronbladene som brukes, så plukk av disse og kast resten.

ringblomst-kakepynt-6

3. Legg kronbladene på et bakepapir og tørk de til de er helt knusktørre. Du kan tørke de i stekovnen på 50 grader med varmluft, eller la de tørke på kjøkkenbenken. I stekovnen er det tørt på en par timer, på benken kan det ta noen dager.

ringblomst-kakepynt-5

4. Hell de tørre kronbladene på ett tett glass, og sett glasset mørkt. Holder frem til neste sommer og kan drysses lett på over gulrotkaka, cupcaces eller salaten, eller på helt andre måter som passer deg best 🙂

torkede-kronblader

Håper dette fristet! Se stikkordet spiselige blomster for flere blomstrende matideer 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. […] Ringblomst: • Ettårig • Sås direkte ut i bedet på våren (du kan så nå også om du vanligvis har lang høst). Kan dyrkes over hele landet. • Trives best i sol, men takler det meste • Blomstrer helt til de fryser, om du husker på å fjerne visne blomster fortløpende slik at de ikke får sette frø. • Har lite duft og smak, men kronbladene kan avgi noe farge i supper og te, og de har medisinske virkestoffer. • Oppskrifter: – Ferske kronblader er lekre som garnityr i salater og for å fargesette vesker. – Tørkede kronblader […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her