Frøstjerne ‘Splendide’, ei stjerne i bedet!

Jeg er stor fan av høye stauder med små blomster som danner skyer over bedet, og frøstjernene gjør akkurat dette.

De to siste månedene har navnsorten ‘Splendide’ brakt stor glede til hagen. Den har blomstret sammenhengende siden siste halvdel av juli, med mengder av små lilla blomster i en stor sky i opp til 150 cm høyde. Bladverket er også bemerkelsesverdig, småfliket og nydelig slik frøstjernebladene jo gjerne er.

Eneste ulempe med Thalictrum ‘Splendide’ er at den ikke greier å holde seg selv oppe. Den er rett topptung og må ha støtte. Hos meg har den lent seg på allium ‘Giganteum’, en ikke helt ideel løsning ettersom alliumen egentilg trenger litt støtte sjøl.. Så til neste år skal den få noen armeringsstålstenger å holde seg fast i, og da tenker jeg den blir enda flottere og høyere 🙂

froestjerne-1

Jeg har en par andre frøstjerner i hagen også, les om de her.

For plantenerder: ‘Splendide’ er en hybrid, en kryssning mellom Thalictrum delavayi og Thalictrum elegans. Som så mange av de unike navnsortene så er dette en uplanlagt graviditet som ble oppdaget i bedene og så tatt vare på.  Splendide er dessverre steril, så noen barn får den ikke til å lage, selv, men det frister veldig å la andre frøplanter få vokse opp når slikt som dette kan skje, eller hva?

froestjerne-splendide

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Takk, nå vet jeg hva den enorme stauden under verandaen i hagen heter. Den er minst 180 cm høy, vokser totalt ut av alle proposjoner. Kan den deles opp? Når bør den flyttes? Her må sen tjores godt fast for ikke å velte utover. Den er altfor stor for beddet. Takknemlig for svar.

    • Ja, jeg vil tro den kan deles. Har ikke prøvd, men ser ingen grunn til at det ikke skal gå. Du kan dele den nå om du bor i mildt klima, men jeg foretrekker at plantene får en måned til å etablere røtter før frosten kommer, så bor du slik at du har tidlig vinter så venter du til våren.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her