Gave fra hagen: Selvsådd kjempeverbena!

Hagen min er veldig gavmild! Om vi er snille med den og ikke luker i utide, så kommer den med spennende hagegaver til oss. Akkurat nå står det for 2. år på rad selvsådde kjempeverbenaer der ute, hurra!

Rett nok skulle jeg gjerne hatt flere av de sammen, men nå har jeg fotografert hvordan bladene ser ut så til neste år skal jeg sørge for å sanke sammen de selvsådde (altså de som planten sjøl har sådd), for at jeg skal så de går skjelden bra… Jeg glemmer å så, eller glemmer å prikle, eller glemmer å vanne, det siste gjelder både prikleplantene og planter jeg tar inn for å overvintre… Det er uflaksplanta mi det der!

Kjempeverbena, Verbena bonariensis, er enkel nok å så egentlig, det må bare gjøres tidlig, jeg har blogget om hvordan så den her. Du kan i tillegg finne den på velassorterte hagesentre, men da koster de ofte endel, spesielt fordi du må ha mange for at den skal være fin. Den er flerårig, men tåler ikke norsk vinter så da må den eventuelt overvintres inne.
– Sjøl satser altså på den sår seg selv 😉

kjempeverbena3

kjempeverbena1
Kjempeverbena har laaaange stilker med små blomster på toppen. Fordi hver plante ikke lager mange stilker så må man ha endel planter stående sammen skal den gjøre noe ut av seg.

kjempeverbena4

Og sånn ser altså kjempeverbena ut som «barn». Og ja, bildet er satt inn like mye for min del som for deres, det er nemlig mye enklere å finne igjen ting i bloggen enn i det gigantiske bildearkivet…

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hvis du topper den eller tar sideskudd og setter skuddene i jord, evt. vann så danner de lett nye planter. Røttene kommer ganske fort. Verbena b. lar seg lett forme. Ha det godt!

  2. Kjempeverbena er så flotte! Ønsker meg slike frø. Jeg har frø fra Abulation, se siste innlegget mitt, om du vil bytte?! 😀 Har lagt ut en del bilder fra hagen, om du vil se.
    Ha en god helg!
    Klem Lisa

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her