Utfyllende informasjon til dagens sending med God morgen Norge.

Nå skal vi ganske snart i gang med sending fra kjøkkenhagen (på TV2), og siden det er umulig å få gått i dypben på alt på de få minuttene vi har så legger jeg inn noen lenker nå til slikt jeg tror kommer til å bli relevant. Så får dere bare spørre om det er noe dere lurer på 🙂

 

Div kjøkkenhagen

 Om plantene:


groennsaker-kjokkenhage

Oppdatert: Da er sendingen ferdig, det ble hektisk med en teaser og to korte innslag og kun en halvtime mellom innslagene, men jeg tror det gikk bra. Tror ikke jeg sa noe galt denne gangen i allefall, ikke så lett nemlig å stokke tunga rett på live 😉 Hyggelig var det iallefall. Det er det jo alltid da, tror det er obligatorisk å være trivelig for å få jobbe i God morgen Norge!

Og, jeg snakket i siste innslag om både tørking av blomsterkronblader og kryddersalt, det kommer bloggposter som forklarer dette i løpet av en uke!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Du, sukkererter…….
  Jeg prøvde meg på det i år.
  Gikk ikke bra.
  Plantet de i en balkongkasse, det spirte masse, men når de ble litt høye, og jeg begynte feste de fast i veggen,så plutselig ble planten heilt lyse lyse gul……….

  Og sukkerertene ble flate, knøttsmå, og bøyde…………

  Hva har jeg gjort feil??

  • Vel, dette blir gjetting, men kan det være du ikke har gjødslet nok? Når planter blir gule så er det gjerne et tegn på næringsmangel.

  • Hei 🙂 Takker og neier! Veldig hyggelig at du synes jeg virker trygg! Det er veldig hyggelig, eneste som er litt krevende er at det er så kort tid for hvert innslag at jeg ikke må prate meg bort, men det er en spennende utfordring 🙂

 2. Gratulerer med nok en flott reportasje i God morgen Norge. Skulle gjerne ha vandret litt rundt og bare gledet meg over alt det vakre i hagen din. Du er så inspirerende, selv om jeg ikke klarer å få gjort så mye så har jeg stor glede av å lese og se bilder og drømme. Ønsker deg en fortsatt fin høstdag. Hilsen Lise

  • Takk lise, så hyggeig at du synes det er inspirerende 🙂 Og du, start i et hjørne av hagen, det er det vi gjorde. Resten av hagen ser på ingen måte så sammensatt ut som dette, men den kommer da etter smått om senn den også 😉

 3. Du, sukkererter…….
  Jeg prøvde meg på det i år.
  Gikk ikke bra.
  Plantet de i en balkongkasse, det spirte masse, men når de ble litt høye, og jeg begynte feste de fast i veggen,så plutselig ble planten heilt lyse lyse gul……….

  Og sukkerertene ble flate, knøttsmå, og bøyde…………

  Hva har jeg gjort feil??

  • Hei, så koselig at du likte den! Det var ikke egentlig mening å ha den på denne gangen, men jeg ble så sabla kald da gitt, på tross av ullgenser, ullbokse og ullcardi… Kåpa er faktisk norskdesignet, fra tyrihans http://www.tyrihans.no/ De har forhandlerliste på nettsiden. Den ble kjøpt i fjor.

 4. Gratulerer. Det var veldig trivelig og naturlig. Du greide deg så fint at nå kan du starte eget kreativt hageprogram for tv 2 synes jeg. Gøy at du viser hva man kan få til i en liten hage. Du inspirerer! :)Pust ut nå og nyt dagen!

  • Hei Monika. Det skal stå til det er helt knusktørt. Det vil avhenge av hva man har hatt i saltet, men over natta bør holde 🙂

 5. Hei Anne! Berre innom for å kommentere at du var så flink og naturleg på «God morgon Norge» i dag tidleg! Tenk å ha ein så fin hage i september og med så mange smakfulle urter og blomster!Såg du hadde mange tagets? Liker at hagen din er «liten», at du får til så mykje på liten plass! Det gir mange fine tips til dei fleste, også til oss med mykje plass. Tipset om urtesalt skal eg ta med meg, ellers er det vel berre «å pøse» på med urter i salaten kvar dag.. Helsing Hilde

  • Hei Hilde 🙂
   Tusen takk for koselig kommentar! Ja, vi er veldig fornøyd med septemberutgaven av kjøkkenhagen, det er litt min skyld fordi vi har valgt smarte planter, og ikke så reint lite fordi vi har hatt så flott sommervær 🙂 Det er frodig ellers i hagen også heldigvis, der er det georgienene som regjerer. September er en flott blomstermåned for oss som bor med godt klima, jeg har gjerne ganske godt med blomstring i oktober også, skikkelig frost ser vi ikke før i november, vanligvis.

  • Og ja, jeg har litt tagetes, kryddertagetes! Den har vært helt genial og blomstret overdådig og lenge. Det er tre ulike slag, og i motsetning til vanlig tagetes så dufter de godt 🙂

 6. Hei jeg følger det på blogg og instagram, veldig inspirerende. Jeg er nybegynner og startet kjøkkenhage i år. Jeg lurer veldig på hva jeg bør gjøre med den nå før vinteren? En del urter vet jeg kan tåle vinteren og bør stå. Men hva med salatrester, reddikrester, tomatplanter etc? skal det fjernes?

  Kjempefint om du har noen tips her for jeg har lett og googlet, men ikke funnet ut noe særlig på dette temaet

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips