Fortsatt spiselig blomsterprakt i kjøkkenhagen!

Bli med en liten rundtur i kjøkkenhagen en herlig høstdag. Den har fortsatt mye hageglede å by på, eller hva?

Og ja, alle blomstene er spiselige, naturligvis 🙂

blomkarse-fransk-estragon
Blomkarse og fransk estragon rett over her, og dill aller øverst.
Oppdatert: Fagertun påpeker i kommentarfeltet at det jeg trodde var fransk estragon faktisk er lakrisfløyelsblom, latinsk navn Tagetes lucida.

spiselige-blomster-hoest4
Sukkerert.(Jeg fant faktisk en sukkerert i dag også, feilfri og yummy, se den på Instagram)

spiselige-blomster-hoest3
Kryddertagetes ‘Red Gem’ (les mer her)

spiselige-blomster-hoest5
Oregano

spiselige-blomster-hoest2
Og sist men ikke minst, ringblomstene, høsthagens største helt!

spiselige-blomster-hoest1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Det er utrolig flott med så mange spiselige blomster så langt ut i oktober. Her har nok frosten herjet mer med utvalget, men det er da noen som henger med fortsatt.
    Jeg tror kanskje jeg skal våge meg på å korrigere et av plantenavnene dine over. Det er ikke fransk estragon du viser, men en Tagetes (Lucida),også kalt Lakrisfløyelsblomst.
    Den blir kalt Mexican tarragon,i utlandet og er et substitutt for fransk estragon. Både blomstene og bladene er litt forskjellige, men smaken er sterkt anispreget og ganske lik.
    De solgte Lakrisfløyelsblomsten på Hagemessen på Lillestrøm under navnet fransk estragon. Jeg stusset litt på det.

  2. Hei Fagertun, takk for tipset! Den ble kjøpt som fransk estragon på lokalt hagesenter, noen har tydligvis sovet på jobben ja…

    Gull, da skal jeg oppdatere!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her