Hurra for høst!

Jeg har pådratt meg en liten forkjølelse og ligger flatt. Men, jeg får litt makk av å la bloggen være uforet i flere dager så jeg har kreket meg til å legge inn noen glimt jeg fanget inn i nabolaget i forrige uke, håper de inspirerer!

20131016-175822.jpg
Nyper på rosa rugosa. Se så vakkert det blir med de røde nypene mot gyllne blader! (obs: Rosa rugosa/rynkerose er på værstinglista over hagerømlinger. Ikke skaff deg denne, og har du den så vis aktsomhet om du kaster hageavfall slik at du ikke bidrar til spredning).

20131016-175915.jpg
En eller annen spirea vil jeg tru.

20131016-175928.jpg
Snøballbusk. Villig busk. På sommeren er bladene med sine små blomster fine som fyll i store blomsterbuketter. (KREMT: det er jo slettes ikke snøballbusk, det er snøbærbusk… takk til alle dere i kommentarfeltet som gjorde meg oppmerksom på feilen!)

20131016-175903.jpg
Dette og aller første bilde viser en ukjent skjønnhet, veit du hva den heter så gi gjerne tips i kommentarfeltet.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Det har vore eit nydeleg haustver og fargane har virkelig gnistra om kapp. No virkar det som det snur her….fare for litt snø.
  Den planta du spør etter burde eg visst kva den heiter. Har fleire av den i hagen…..men nei, navnet er sporløst forsvunne. Eg gjorde eit forsøk på nettet men fann den ikkje. Eg klipper mine til tuer, då blir dei ganske høge og runde. Ganske dekorative. Her er dei litt seine å få haustfargen…fortsat grøne.

 2. De hvite bæra heter vel snøBÆRbusk? Snøballbusk har runde, hvite blomsterklaser, litt som hortensia, men mindre, trodde jeg?

 3. God bedring. Tror du har fotografert Kranstopp Stephanandra incisa og at det ikke er Snøballbusk men Snøbær Symphoricarpos albus.

 4. Enig, tror de to med flikete blader er Flikkranstopp(Stephanandra crispa), blir ikke mer enn havmetereen høy, har litt tuedannende vekst, på en måte, men sprer seg utover til alle kanter(så obs! er litt invaderende overfor andre busker og vekster!) – men derfor er den også den perfekte bunndekker, ugress har ikke en SJANS!!(brukes mye, f. eks i rundkjøringer av det offentlige(Oslo og Bærum) veldig villig, nøysom, ikke for høy(ødelegger ikke sikt i forhold til trafikk) , og så får den, som bildet viser, ganske fine høstfarger(men trodde egnentlig de var mer gule..? Varierer kanskje noe.. I år er høstfargenene spesielt sterke, kanskje derfor?) Ellers er den lysegrønn og fin, med små unnselige gulhvite blomster om våren. Jeg har den i skråningen hos meg – gir inntrykk at et mykt grønt teppe hele sommeren! Veldig flott plante, men som sagt, vær obs, hos meg invaaderer den nesten alperipshekken like ovenfor…!)

 5. God bedring stakkars deg! Flotte bilder fra høst, men selv om det til tider er vakkert, liker jeg det ikke så godt! Våren derimot….. men snart er vi vel der igjen! God helg. Nina

 6. Aha! Tusen takk for fantastisk hyggelige hilsner, og ikke minst for navntipsene!

  Naturligvis har jeg skrevet snøball i stedet for snøbærl, selv om jeg satt og tenkte snøbær-snøbær-snøbær mens jeg skrev…. (jeg har nemlig vokst opp med feil navn på den planta, så det tar meg litt tid å omprogramere hjernen). Enda godt dere tar tak i det!

  Formen er ikke egentlig bedre, men jeg overlever da 😉 det varmer nå uansett veldig med alle hilsnene!

 7. Aha! Tusen takk for fantastisk hyggelige hilsner, og ikke minst for navntipsene!

  Naturligvis har jeg skrevet snøball i stedet for snøbærl, selv om jeg satt og tenkte snøbær-snøbær-snøbær mens jeg skrev…. (jeg har nemlig vokst opp med feil navn på den planta, så det tar meg litt tid å omprogramere hjernen). Enda godt dere tar tak i det!

  Formen er ikke egentlig bedre, men jeg overlever da 😉 det varmer nå uansett veldig med alle hilsnene!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her