Juleblomstring i hagen!

Vi har hatt en mild høst og vinter i Oslo. Det har vært perioder med skikkelig frost, og snø, men nå er alt borte igjen, dessverre. Men, selv om jeg synes det er finest at det er vinter når det er vinter, så er da jammen ikke grønne vintere uten hagegleder!

Stemor er en genial liten ettårig blomst som burde brukes mye mer for høstbeplantning og ikke bare på våren. Spesielt de småblomstrede er trassige og kan fint overleve lange perioder med snø og is, for så å blomstre videre når sola når frem til de. Første vinteren her på Moseplassen var også ganske mild og jeg hadde gleden av å følge en liten stemorstue som dukket frem fra snøen flere ganger gjennom vinteren. I år er det en liten hvit tue i kjøkkenlia og noen selvsådde gule og blå i Hei-hallo som sprer glede, og jeg er spent på hvor lenge jeg får se de.
– Så overveldende blomstring er det ikke, men av og til kommer de fineste tingene i små pakker 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Det er jo så morsomt, bølomstring i slutten av desember!

  Vet du hva jeg oppdaget i bedet mitt to dager før julaften? En julerose – i blomst! Elller, i alle fall nesten, den hadde store knopper, på lange stilker, på nippet til å springe ut! Det var en julerose jeg kjøpte til jul ifjor, som jeg bare slang ut i bedet i en buskskrånin utpå vårparten, og som ikke har fått noe stell! Jeg hadde helt glemt den, men plutselig oppdaget jeg den da jeg skulle riste av noen dørmatter i skråningen- og at den blomstret, for en julepresang!!

  Gledelig jul, forresten!

  Hilsen Annette

  • Hei Annette 🙂 Her blomstrer også julerosa faktisk, men det har den gjort siden september så det kjennes litt juks å si at er årets blomstring, er jo mer fjoråret som henger igjen med bonusblomstring 😉
   Men herlig med blomstring er det absolutt! Hyggelig å høre fra deg, g godt nytt år!

 2. Det å kunne glede seg over små ting er en god egenskap å ha. Dårlig med islykt vær denne julen, men da kan jo stemor være en god erstatter. Har bodd lengre sør i Europa og der ble alle bed i byen fylt med stemor til jul. Fortsatt god jul!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her