Matauk i kjøkkenhagen i januar… !

Vi har spiselig salat i hagen! Og urter som ikke bare er spiselige men faktisk også gode (feks timian, gressløk og kruspersille). Både purre og pipeløk ser også helt spiselige ut faktisk, selv om jeg ikke gadd å teste de. (For ordens skyld, vi har ikke drivhus altså, dette vokser under åpen himmel).

Salaten på det første bildet er en av mine absolutte favoritter: feltsalat. Denne kommer fra Impecta (som kaller den vintersalat), og den har navnet ‘Vit’. Veldig grei å dyrke, god smak, og så liker jeg at den har så tykke blader og vakre små rosetter.

Rart med grønn vinter om vinteren, ikke bare om sommeren 😉
Men i morgen er det meldt minusgrader, islykformer og ballonger gleder seg! Mannen derimot gleder seg ikke, for han kom på at han måtte gjøre en siste ryddeinnspurt i hagen før alt frøs fast, nå går han ute med hodelykt og hansker…

Frem til det blir minus hos deg så håper jeg dere fortsetter å dele #våromvinteren, og om du har spirer i hagen og er bekymret for de så la jeg altså ut en bloggpost om hvordan minimere skader fra varm vinter i går.

kjokkenhage-januar1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Ja, det er liksom regntid i stedet for vinter. Her er det fortsatt blomstrende stemor i beddet og jeg kan klippe inn både gressløk og persille. Men som du sier, nå kommer vel vinteren. Gleder meg litt til det også. God helg til deg 🙂

  2. Hei. Har detti innom bloggen din på inspirasjons jakt, her planlegges hagen i hodet, den skal utvides så her klør det litt i fingrene.
    Her på Romerike er det vinter, det er veldig godt med skikkelig vinter men jeg har ennå en Erica som står på trappa utrolig hvor fint den har holdt seg tiltros for snø og kulde.
    Men det jo litt spesielt at dere kan høste enda i januar å om ikke så mange mnd er jo en ny sesong i gang.

    • nå ligger salaten under en haug med snø, men jeg er ganske sikker på at om jeg (eller du) løfter på den, så er det spiselig kruspersille under snøen. Tro det eller ei!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her