Ruccola, spirer med zing!

Her spires det i store mengder for tiden, og en av mine favoritter er å spire ruccula. De spirer ganske fort, og gir enormt med smak. Smaker akkurat som salaten gjør, men mye mer konsentrert og med en skikkelig snert på tungespissen.

Spirer er noe av det enkleste som finnes. Det eneste du gjør er å få frø til å spire, og så spise spirene (og gjerne også frøene og røttene om du liker smaken og konsistensen). Du kan spire i glass (se her for forklaring), eller så det på bomull eller et plastbrett ment for spiring. Akkurat disse har jeg spirt på bommull, og det tok vel en liten uke tror jeg fra jeg sådde de til jeg høstet. Du kan også la de stå lengre, så blir det babysalat.

Når det gjelder bruk så drysser jeg de rett og slett over maten. Du kan ha de som tilbehør til en osteskive, eller i salaten, eller drysse over karbonader og annet kjøtt. Nett, delikat og smakfullt. Og så er det jo sunt, supersunt 🙂

Husk, du finner ofte mer om temaene jeg skriver om via stikkordene nederst i bloggposten, denne gangen er stikkordet spise-spirer.

spirer-ruccula- 2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Det var et flott bilsde – nesten som å gå inn i en skog med høye stammer og store løvkroner!
  Fikk skikkelig lyst til å dyrke ruccola-frø nå! Pleier jo å dyrke karse på bomull/jord på en tallerken hver påske(eng til påskeharene) – det er jo superenkelt, så nå skal jeg prøve det med ruccola-frø, også! Hørtes godt ut! (Kan man dyrke flere typer spiselig grønt på denne måten, tro? Noen som egner spesielt godt?

  • Det er endel du kan dyrke slik ja. Alle grønnsaker med spiselige blader som vokser litt fort. Feks basilikum og andre urter, reddik, brokkoli, mf. Det er mye annet som kan spires også, det kommer flere bloggposter fremover!

 2. Hei! Takk for tips. Når jeg sår bruker jeg tomemballsjen til druer, tomater etc. Det bli som små drivhus. Legg er en bit hageduk eller avispapir i bunnen. Sår jeg enkeltfrø fyller jeg dorullkjerner med jord, legger i frø, så setter jeg dorullkjernene.oppi drueembalksjen. Planter ut «dorullene» når den tid kommer. De løser seg veldig raskt opp ute i beddene eller urner o.lign. Enkelt og greit!

 3. Kjempegod ide ovenfor, takk for bra tips, det skal jeg forsøke, det hørtes enkelt og praktisk ut, og flott med gjenbruk og resirkulering!

 4. Hei

  Sådde ruccola og etter en liten uke var spirene klar for brødskiva. I morgen skal de drysses på pizza:)

  Har nå sådd gulrøtter inne i doruller (slik at de enkelt kan plantes ut i vekstkasser senere) og tomater. Har du noen tips til en tidlig busktomat/cherrytomat? Synes jeg alltid ender opp med de samme sortene og de er sjelden modne før i begynnelsen av august (friland, ikke drivhus).

 5. Hei

  Sådde ruccola og etter en liten uke var spirene klar for brødskiva. I morgen skal de drysses på pizza:)

  Har nå sådd gulrøtter inne i doruller (slik at de enkelt kan plantes ut i vekstkasser senere) og tomater. Har du noen tips til en tidlig busktomat/cherrytomat? Synes jeg alltid ender opp med de samme sortene og de er sjelden modne før i begynnelsen av august (friland, ikke drivhus).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her