Mimring fra georginebedet:

Jeg satt akkurat og så gjennom bildearkivet for å lete opp vakre høstblomstrende planter til et foredrag jeg skal holde på for Hageselskapet Oppland, og så fikk jeg lyst til å dele noen av georginene med dere med en gang. De er jo min favorittplante på sensommer og høst med sine spreke farger og volumiøse blomster. Georginer eier ikke skam og gjør mye ut av seg, og sånn oppførsel kan jeg like i bedet 🙂

Vil du lære om georginer så finner du masse mer om planten under stikkordet Georginer. Vil du lære om hvordan få en flott høsthage (med mye annet enn georginer) så kan du jo dukke opp på Skreia ungdomsskole 5. mars kl 18.30, alle er velkommen.

Bilderaset viser kun noen få av alle mulighetene du har med georginer, både i fasong og farger:

georginer- 3

georginer- 9

georginer- 8

georginer- 4

georginer- 6

georginer- 1

georginer- 2

georginer- 5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Nydelige! Det er godt med litt blomstermimring nå på senvinteren. Jeg gleder meg stort til å plante knollene fra deg i bedet til våren og å nyte mine egne georginer utpå sommeren!

 2. Hei Anne 🙂 Nydelige bilder av georginer du deler med oss! I hagen vår har vi georginehekk av Dahlia ‘Bishops Children’ som vi har sådd fra frø. 25 meter med vakre georginer 🙂

  En fin lørdag fra Tone

  • Høres superlekkert ut! Georgine blir veldig flotte i lange bed, og Bishops Children er jo både vakker og praktisk, kan tenke meg at insektene summer intenst rundt den hekke din 😀

 3. Herlige frekke georginer 🙂 Jeg er blitt ekstra svak for pompom`ene, jeg sådde noen i fjor som jeg overvintrer. Håper virkelig de kommer igjen i år!

  • Pompom er bra. Den hvite der liker jeg godt for den er så liten at den er skikkelig fin i buketter, så den håper jeg at jeg får formert opp litt av i år 🙂

 4. Georginer er fantastiske høstblomster. Jeg har noen gamle og flere nye. Så morsomt at du skal holde foredrag på Toten. Da dukker jeg nok opp 🙂
  God helg:)

  • Så fint å høre! Om du kommer innom så kom bort og si hei, og si at det er du som er Fagertun. Jeg er veldig dårlig på å kjenne igjen folk, sånn pinelig dårlig..

 5. Takk for at du deler flotte bilder 🙂 Jeg har ikke gjort meg ferdig med å organisere fjorårets bilder ennå, men nå kom jeg plutselig på at jeg jo har noen knoller fra balkongen som jeg jo har glemt å sjekke siden de ble tatt inn i høst… de rakk aldri å blomstre, så det kunne vært kjekt å gi dem en sjanse til 🙂 Kjør på på Skreia, håper du sprer Georgine-inspirasjon der!

  • hehe, organisere?
   Sånn helt seriøst så er jeg nå midt oppi å flytte bildebibliotekene mine over på nytt system, og gjør knapt annet for tiden enn å organisere. Men det blir jo mimreposter av sånt da, i det minste 😉

   Og ja, det blir naturligvis med noen georginer til Skreia, sammen med alle de andre flotte alternativene som høsthagen byr på 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her