Så er det atter #våromvinteren…..

Rar vinter dette!
Vi er midt i februar, og snøen er nå i ferd med å forsvinne i hagen. Løkspissene dukker nå opp fra snøen, igjen. Dette er jo andre gangen denne vinteren det er vår, og jeg vil nesten tro det kommer til å bli en tredje vår før vi kommer til sommer.  For ja, vinteren har nok ikke gitt helt opp enda.

Nuvell, ingen blomster å finne i hagen foreløpig, men snart dukker de opp igjen, blant annet mine kjære botaniske tulipaner. Bildene viser en av fjorårets gledelige overraskelser: Tulipa tarda, på norsk kalt skjermtulipan. Det er en av mange villtulipanarter, og den er ekstra villig og grei å ha i hagen (så grei at noen heldige hageeiere synes den tendenserer til å være ugress…)

tulipa-tarda- 2

tulipa-tarda- 1

Les mer om skjermtulipan her,  eller klikk på stikkordet nedenfor siste bildet hvor det står «villtulipaner» så får du se flere slike villige små vårskatter.

tulipa-tarda- 3

Her hos meg er det altså vår for tiden, men hvordan er det hos deg? Er det kusymre eller isroser i hagen din?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Her er det VÅR.Vi har hatt ein snøfattig vinter.No i helga fann eg snøklokker som står med store kvite knuppar klare til å åpne seg.
  Så her er det våromvinteren.
  God veke vidare til deg.

  • snøklokker ja, det har jeg ikke. Hadde jeg hatt snøklokker i solveggen slik jeg hadde før vi la om hagen så hadde jeg nok hatt knopper jeg også!

 2. Vi har disse villtulipanene, som de blir kalt på Spangereid. Vi har et sommersted der, og en gammel nabo, som er borte nå, fortalte oss at disse tulipanløkene kom til stedet med seilskutene fra utlandet. Løkene
  var i lasten, og ble kastet på land når skutene ble losset. Hagen vår er ca 150 år, og den er full av disse små søte tulipanene om våren.

  • Hei Elisabet 🙂
   Den hagen høres nydelig ut!
   Det stemmer at det følgte med endel tulipanfrø og løk i balasten til skipene. Men villtulipaner er alle naturlige tulipaner, ikke en bestemt art. Jeg er dog klar over at det i visse deler av landet blir brukt som navn ikke betegnelse, men det er upresist, det blir som å kalle en blåveis for markblomst (noe den jo er, men det er ikke navnet dens). De forvillede tulipanene fra balast er primært en nær slektning av skjermtulipanen som heter skogstulipan. Den ligner mye på skjermtulipan så det er helt vanlig at folk blandet de sammen når jeg viser frem skjermtulipanen.

 3. Tulipa tarda er min favoritt, så liten og sart, men gjør likevel så mye av seg med sin sitrongule farge! Vi har hatt et snøfall, i fjor en gang…..Siden har det vært nesten null nedbør, kun noen få regndråper! Men den kommer nok, snøen! Vi får kose oss med vårtegn enn så lenge 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her