Juksevår i krukkene. Jeg har handlet, «litt»….. :D

I dag har jeg vasset i blomster!
Målet for dagen var å kjøpe inn planter til utekrukkene. Det er nå såpass mildt i Oslo at det er helt uproblematisk å starte juksevåren. Litt minus kan det bli, men med herding så er det mange blomster som kan tåle noen minusgrader. Dermed er det på tide å bytte ut det vintergrønne i krukkene.

Fordi jeg har et enkeltmannsforetak og driver med hageformidling så får jeg lov å handle på blomsterhallen på Økern Torvhall, dvs der omtrent alle Oslos blomsterbutikker handler blomstene sine. I dag var første gang jeg benyttet meg av den muligheten og det ble en riktig hyggelig opplevelse, for for et utvalg!

Det eneste som er litt utfordrende er at en må handle i relativt store kvanta… Dette er jo ment for butikker, og det meste selges i brett med med opp til 18 planter pr brett. Heldigvis var Maria (i Strandhuset) med meg, noe som jo var veldig koselig, og dønn praktisk ettersom vi da kunne dele brettene sånn at antallet blomster ble nugle mer fornuftig.

vaarkrukker-blomster-5

vaarkrukker-blomster-6Jeg skal lage en god og grundig bloggpost om hvilken planter som tåler frost, og jeg skal lage en bloggpost om hva jeg har plantet og hvor fint det blir når jeg omsider får plantet innkjøpet, men det kommer først om noen dager for nå er det tid for hvile. I dag får dere nøye dere med noen bilder av galskapen min/vår, for ja… vi tok litt av… ;)

PS: Om du blir helt sjokkert over mengdene. Nesten alle plantene er flerårige planter som vil overvintre godt i hagen, dermed er det ikke bare en vår jeg får glede av disse. Og, jeg har i år valgt å kjøpe noen ekstra planter for å teste ut blomster jeg ikke har dyrket før, for å lære mer om hvordan de oppfører seg. Alt jeg gjør for dere altså ;)

PPS: Du kan naturligvis få til veldig fine utekrukker med mer rasjonell mengder planter. Det gjelder å velge planter hvor du får mye for pengene, og supplere gjerne med mose og hva du enn kan finne i hagen. Her kan du se hva jeg har fått til ved å handle for tre hundre kroner i vanlig butikk.

Har du lyst til å se noen flere glimt fra økernbesøket så la jeg ut bilder på Instagram :)

vaarkrukker-blomster-3

Jeg kjøpte perleblomster, krokus, ruteliljer, helleborus (julerose), primula, vårlyng, stemor, ranunkler og erantis. Alt ble handlet hos Floranet og Blomsterringen.

vaarkrukker-blomster-2

16 KOMMENTARER

 1. Alt du gjør for å glede oss, Anne!
  :-)
  Fantastisk deilig å se bildene dine i dag, det bare spruter vårglede!
  Ser frem til å lese blogpostene fremover. Trenger litt oppmuntring, dårlig av influensa.
  Ha en strålende helg!

 2. WoW! Det var full bil! Herlig å fråtse i blomster.

  Skal jeg sende en e-post til deg ang. ny blogg, eller legger du den bare inn?
  Jeg har ikke den gamle bloggadressen lenger som du sikkert skjønner.
  Gikk jo skeis med den.

  Ha en fargerik kveld:)

 3. Fantastisk! Gleder meg til bloggposten som kommer. Selv lurer jeg på om fuchsiaene som har overvintret i garasjen, og som skal på plass i krukkene sine til helgen, kan settes ut med en gang, eller om de bør drives innendørs… Har ikke drivhus, og det begynner å bli trangt i stuen :-D

 4. Wow, skal si du har handlet, ja :) Men du trenger jo ingen unnskyldning for å kjøpe blomster da, Anne? Ingenting er mer bra for sjelen enn et hav av blomster :) Jeg gleder meg til neste blogginnlegg! Ønsker deg god helg§

 5. Herleg Anne!

  Har hatt lyst å begynt for lenge sidan..
  Men har ikkje våga, for den der vinteren som «aldri» kom..
  Den kunne då finne på å kome.

  No er den tørre perioden definitivt slutt og det vert øs/pøs.
  Men det vert ikkje liv utan vatn, så det er fornuftig med ei blanding av sol og regn.
  Blir kjekt med lærerrike bloggpostar framover også.
  Og ja, det er lov å kvile seg også.

  klem

 6. Herleg Anne!

  Har hatt lyst å begynt for lenge sidan..
  Men har ikkje våga, for den der vinteren som «aldri» kom..
  Den kunne då finne på å kome.

  No er den tørre perioden definitivt slutt og det vert øs/pøs.
  Men det vert ikkje liv utan vatn, så det er fornuftig med ei blanding av sol og regn.
  Blir kjekt med lærerrike bloggpostar framover også.
  Og ja, det er lov å kvile seg også.

  klem

 7. For et flott skue- god helg og hygge deg massse med å få dette i krukker Jeg plantet en krukke igår-det var det helsen tillot..men for et hyggelig syn-!

 8. Ånei, dette er farlig. Nå har jeg hagefeber så det synger. *leter desperat i dagsplanen etter neste mulighet* har jo lyst å bare elske og takke for innlegget her men samtidig er det jo nesten farlig haha

 9. Fantastisk deilig med vår Anne!
  Eg har faktisk klipt roser i i dag, 11 mars! Fy skam! Men når skudda nærma seg 4 cm, og alle vårblomstrene var i full fyr, ja da måtte eg bare. Men eg turte ikke klippe så voldsomt, og ikke de fiiineste rosene, de får heller vente litt.. Gleder meg til bloggposten om vårblomstrer Anne!

 10. For en inspirerende blogg du har. Kjenner meg veldgi godt igjen i juksevår innlegget :) Som travel småbarnsmor rakk jeg ikke å plante ut løker i høst :( men her gir du mye inspirasjon og ideer . Klart man kan kjøpe slike og plante de ut i krukker nå :)

  I Tromsø er det nok nå samme temperatur som dere hadde i mars :)
  Mvh Cicilie

 11. Heihei :)
  Uffda, her ser jeg at jeg har vært helt fraværende i kommentarfeltet, det var da ikke meningen.
  Tusen takk for alle kommentarer alle sammen, supert å høre hvor langt våren er hos dere og hvilken blomster dere setter pris på :D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her