Denne vinteren har vært så mildt at jeg gjennom nesten hele vinteren, iallefall i teorien, har kunnet høste i kjøkkenhagen. Pipeløk, luftløk, kruspersille og timian har trassig holdt ut. I åpne pallekarmer, ikke noe drivhusjuks her. Det samme har feltsalaten. Den ble sådd i sensomres. Den har vært spislig hele vinter. Etterhvert ble den besk og ikke direkte god, men spiselig var den da. Nå er det kommet nye blader, gode milde nye blader. Tenk, jeg har salat, frisk salat fra egen hage i mars!
Heldige meg!
Og det begynner å piple opp andre nye blader også. Mynten har gått bananas, jeg tror jeg så noe sitronmelisse i går, gressløken har lange strå og jordbæra har nye blader. Sesongen er i gang, og jeg gleder meg til å tyvstarte med litt sådd under en pallekarmtopp. Det er nok litt i tidligste laget, men frø er jo så billig at det er da bare å prøve!
Om du lurer på navnet på vidundersalaten min så er det altså en feltsalat, også kalt vårsalat og mâchesalat, og på svensk vintersallat, av navnsort ‘Vit’. Kan kjøpes bla hos impecta
Enig, du er heldig! Etter å ha ønsket meg kjøkkenhage i noen år har vi bestemt oss for å utvide verandadyrkinga til en liten palle grønnsakshage. Jeg har lest det du har skrevet om kjøkkenhager, men lurer allikevel på om jeg kan ønske meg en ny bloggpost om emnet? For eksempel noen oppsummeringer av erfaringene dine så langt, hva kan det være greit å starte med og er det noe man bør unngå. Bare om du har tid og lyst selvfølgelig.
Hei 🙂
Det synes jeg var et godt forslag, jeg skal prøve å få notert ned noen tanker, men det må nok vente til etter hagemessen er jeg redd.
[…] blader. Dette er vel villroccolaen tenker jeg, mener å huske det er den som er flerårig. • Feltsalaten som sto over fra i fjor har begynt å blomstre mens vi var på ferie. Ikke så veldig aktuell å spise, men jeg sparer litt […]