Krokus ‘Ruby Giant’

Mange plantenavn er logiske, men ikke alle, noen av de er rett og slett latterlig missvisende…. Feks ‘Ruby Giant’ som du ser her. Ikke er hun rubinfarget, og ikke er hun stor. Men vakker er hun da så absolutt selv om hun heller burde hett «Blålilla Mini» 😉

‘Ruby Giant’ sitt fulle navn er Crocus tommasinianus ‘Ruby Giant’. Hun er en snøkrokus, og herdig helt til H7. På papiret blir hun 10 cm høy, men mine er lavere. Lettstelt og lite kravstor, og yndig.

krokus-rubyGiant-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

  1. Den var nydelig!! Jeg har satt løker i Selvaagtrauet mitt, og det kommer opp blekker/blad – men jeg får det ikke til å blomstre. Hva har jeg gjort gæærnt? Har skjedd to år på rad. Satte nye løker hver gang. Er det bare å gi opp, eller?

    • Hei trine. Har du spurt meg om dette før, eller er det en annen leser som har samme problemet mon tro?
      Jeg kan synse frem et svar, men dette fikk jeg lyst til å undersøke litt nøyere, så nå skriver jeg til gutta på Gardenliving og hører om de har noen tips til deg og andre 🙂

  2. Ruby Giant er jeg veldig glad i. En nydelig krokus som kommer veldig tidlig og blir flere og flere for hvert år. Kan anbefales på det varmeste.

    • Hei Hanna. Jeg er ikke god nok på Svensk geografi til å si. Men sånn generelt; om bakken er tint (ikke frost), og planten du setter ut er herdet (altså vent til utetemperaturen, les om det annet sted på bloggen her), så kan du nok det ja.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her