Og der kom snøen gitt!

Ingen vår uten vinter?

Det er alltid viktig på våren å huske på at selv om sola skinner aldri så mye, så er skjelden vinteren helt borte. Flere ukers mildvær er aldri en garanti, plutselig kan det bli en god porsjon minus om natten, eller som i dag, komme et dekke med snø. Helt sikker for frost og snø er jeg gjerne ikke før i mai her jeg bor, selv når det blir ti varmegrader på dagen i mars…

I natt snødde det, og blomster i bed og krukker fikk et flott melisdryss. Den snøen plager ingen av mine blomster. De i bedet har naturen designet for å tåle slikt, og i krukkene har jeg valgt blomster som tåler litt frost og de er herdet. – Så da er det jo bare å heller kose seg over synet av kombinasjonen snø og blomster 🙂 

Hvor langt har våren kommet hos deg? Eller kanskje du ikke har fått noe vår enda i det hele tatt? 

Krokus-kremgul

Blomstene er i rekkefølge: Iris ‘Katharine Hodgin’krokus ‘Cream Beauty’ og helleborus (julerose).

helleborus-hage

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. God kveld! Du, jeg synes egentlig nattens snøfall kom ganske så beleilig. Jeg ble så inspirert av deg at jeg «løp» til nærmeste gartneri og kjøpte vårblomster til krukkene. Dessverre er jeg ganske dårlig til å vanne, så snøen fikset dette glatt….
  Jeg er dog fortsatt i harnisk over rådyrene rundt oss som har gjort så ubegripelig med hærverk, men oppryddingen får vente til helgen. Ha en super kveld. Og takk for flotte innlegg, de gleder meg stort selv om jeg ikke rekker å kommentere alt.

  • hehe, så praktisk da med forsiktig vanning..
   Superleit med de rådyra dine! Uff, jeg fikk helt vondt av den forrige kommentaren din!

 2. Yes, back down to earth with a bump, and on the day my seeds arrived from zimtrade lol!

  Now I wonder when to plant. Especially since I got onion seeds (blame the translation!) instead of onion ‘sets’, now I hope they have time.

  I wonder if I can plant onion seeds outside in raised beds now if I put polythene over? The calender in my head is all wrong 🙁

  • Hei Ian.
   Hope its ok I write in norwegian? If not just tell me so and Ill brave the english language 😉
   Jeg synes det er litt for kaldt til å så nå, men jeg husker ikke hvor i landet du bor. Her hos meg er det jo fortsatt minusgrader om natten, og en duk over vil jo ikke stoppe det. De fleste frø spirer vel ikke før det er minst fem grader i jorda. Men, dette er ikke mitt ekspertiseområde, så nå bare synser jeg!

 3. Jeg bor i Oslo sentrum og våren har kommet til 7.etg og min herlige takterrasse. Jeg gikk inn i dusjen i går med vår i sinnet og kom ut til vinter!! Utrolig hvor mye snø det kom på 30 min!

  Fikk med en gang litt panikk for ranunklene men er glad du hjalp meg å herde dem fint, de så ikke ut til å plages av snøen.
  Har vært vågal og satt ut litt kløver i små potter og de fikk stå inne til jeg kom hjem fra jobb.

  I år kommer Alt opp, også løkene som ikke kom opp i fjor. Både løk og stauder har overvintret i små kasser på terrassen. Til og med rosene mine har fått knopper. Jeg blir helt varm i hjertet.

  Er nå i Arendal, i Eventyrhuset, og gleder meg til å gå ut å se hvor langt våren har kommet her. Jeg plantet en haug med løk og vårstauder i fjor… Spennende!

  Ha en super dag og tusen takk for alle gode råd!

  • Ja, her kommer også løk som ikke kom i fjor! Veldig kjekt å se 🙂
   I det hele tatt så er jo våren superspennende 😀

 4. Yes, back down to earth with a bump, and on the day my seeds arrived from zimtrade lol!

  Now I wonder when to plant. Especially since I got onion seeds (blame the translation!) instead of onion ‘sets’, now I hope they have time.

  I wonder if I can plant onion seeds outside in raised beds now if I put polythene over? The calender in my head is all wrong 🙁

 5. Jeg bor i Oslo sentrum og våren har kommet til 7.etg og min herlige takterrasse. Jeg gikk inn i dusjen i går med vår i sinnet og kom ut til vinter!! Utrolig hvor mye snø det kom på 30 min!

  Fikk med en gang litt panikk for ranunklene men er glad du hjalp meg å herde dem fint, de så ikke ut til å plages av snøen.
  Har vært vågal og satt ut litt kløver i små potter og de fikk stå inne til jeg kom hjem fra jobb.

  I år kommer Alt opp, også løkene som ikke kom opp i fjor. Både løk og stauder har overvintret i små kasser på terrassen. Til og med rosene mine har fått knopper. Jeg blir helt varm i hjertet.

  Er nå i Arendal, i Eventyrhuset, og gleder meg til å gå ut å se hvor langt våren har kommet her. Jeg plantet en haug med løk og vårstauder i fjor… Spennende!

  Ha en super dag og tusen takk for alle gode råd!

 6. Nydelige bilder av vårplanter med snødryss på. Her i Stavanger har vi 8 grader og gråvær, men en del busker har fått små grønne blad.

  Ha en fin dag Anne!

 7. Snøen har kommet hit også – og jeg var akkurat i innspurten til «hvem vinner konkurransen om årets første blomstring». Akk ja. Til helgen kanskje. Eller neste uke?

 8. Så vakre bilder! Blomster – i full blomst(som om ingenting var hendt!!) – men med snø på!

  Ja, jeg er av det «rare» slaget som elsker både hage og ski! Går på ski flere ganger i uken fortsatt i Frognerseterområdet – flotteste hvite motorveier innover i marka fortsatt! Så jeg blir glad både når det snør, og ikke snør!! Men man føler seg jo en smule «scizofren»!! En underlig, men fantastisk tid! Man gleder seg i «alle retninger!

  Hlsen Annette

  • Det er så rart med sånn melissnø, den er jo så lett og fjonete at den bare blir liggende som hatter over. Veldig gøy å fotografere. Og å gå på ski er også gøy, du får kose deg med blomster og snøkomboen så lenge det varer, sjøl synes jeg det er nok snø nå, men jeg satt pris på det drysset vi fikk 🙂

 9. Så vakre bilder! Blomster – i full blomst(som om ingenting var hendt!!) – men med snø på!

  Ja, jeg er av det «rare» slaget som elsker både hage og ski! Går på ski flere ganger i uken fortsatt i Frognerseterområdet – flotteste hvite motorveier innover i marka fortsatt! Så jeg blir glad både når det snør, og ikke snør!! Men man føler seg jo en smule «scizofren»!! En underlig, men fantastisk tid! Man gleder seg i «alle retninger!

  Hlsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her