Det er meldt meget lave temperaturer i natt. Trenger plantene dine en vårkåpe?

Jupp, så har vi fått helt normalt vær igjen 😉
Noen deler av landet har hatt fantastisk aprilvær og mange har blitt fristet til å plante ut både det ene og det andre. Men nå sier værmeldingen med klare ord at våren er tilbake, og med det fare for lave temperaturer over store deler av landet i natt. Her hos meg i Oslo er det feks meldt en minusgrad!

Planter som utelukkende har vokst opp ute plages stor sett ikke av noen kalde netter. Men, planter du har kjøpt ferdige eller drevet frem fra frø kan lide av å få under fem varmegrader. Noen planter tåler det helt fint, andre blir furtne og vil gå i streik etterpå. Noen planter vil ikke ha under ti og femten grader, men for de aller fleste er det fem plussgrader som er minimumsnivået nå på våren.

* Her finner du en liste over planter som fint tåler å stå ute om det er fra null til ti minusgrader.
* Og så minner jeg på at alle planter som har vokst opp inne må herdes!

Blir det kaldere enn fem plussgrader så bør du vurdere å hjelpe de:
Flytt krukker:
Står plantene i krukker så kan du sette krukkene inn (feks i bod eller garasje) eller i det minste slik at krukkene blir stående lunt. Litt vind gjør kald luft mye vanskeligere å takle.

Pakk inn:
Hagesentere selger tynne hvite fiberduker. Disse kalles blant annet fiberduk, garnerduk, dyrkningsduk og jordbærduk. De er tynne og lette og er supre for å pakke rundt planter. Poenget med de er at de skaper ly mot vinden, og det kan være nok til å berge plantene. Er det meldt skikkelig frost er det ikke nok, men å jevne ut en natt med temperatur ned på null eller en minus går fint. Koster veldig lite og er kjekke å ha. (men finner jeg igjen noen nå for å vise dere, neeeeida…)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Alt av stoff duger vel? Jeg har noen i-hjel-hoppa striesekker fra 17. mai-feiringa liggende, de slenger jeg over.

  2. Eller en kan dekke plantene med potter opp-ned med en stein på toppen. Fungerer fint det også 🙂

  3. Jeg bruker bobleplast. Setter «plantestøtter» i pottene og brer dyna av bobleplast over. Har funket bra til nå.

  4. Jupp, alt nevnte duger. Fiberdukene er enkelst å bruke fordi de er så lette at de ikke bøyer/brekker plantene, men både bobleplast og laken og fleespledd og striesekker er egna. Smart å bruke pottene slik for å holde duken oppe! Sånne støtter har det ellers med å grave seg gjennom duken…

    Og opp ned plastpotter/bøtter er supersmart på de mindre tingene!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her