Sukkulenter, perfekt for krukkeeiere som glemmer å vanne…!

Svært mange ønsker seg tips på hvordan lykkes med balkongen. Både generelle tips, og forslag til «idiotsikre» planter alle kan lykkes med. Jeg skal komme med noen ulike tips til balkong/krukkehagene fremover, og først ut litt om takløken ettersom den muligens er den planten det er vanskligest å drepe!

Takløk og andre sukkulenter er litt magisk, for den kan greie seg med svært lite jord, og tåler godt å tørke ut. Det eneste den slettes ikke kan fordra er å stå vått, så den vil faktisk heller bo der andre planter dør enn å bo i det velstelte staudebedet ditt…!

Sukkulenter kommer i en hel rekke ulike fasonger og farger. Her ser dere en gruppe jeg fant i en hage jeg besøkte i fjor, absolutt verdt å la seg inspirere av, eller hva?

takloek-krukker-6 takloek-krukker-1
takloek-krukker-5 takloek-krukker-4
takloek-krukker-3 takloek-krukker-7

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Høres helt perfekt ut for meg!
  Men, kjøper eg frø? Eller planter?
  Er det noe eg f.eks får tak i på Plantasjen?
  Syns de var RÆTØFFE og vakre på samme tid ;)

  Takk for tips!
  Klem Vibbedille ;)

  • Du kan så frø også, men det er vel hakket raskere med planter. Takløkplanter er enkelt å få tak i, på både plantasjen og andre hagesentra, men du må nok vente en liten stund til, det er litt tidlig i sesongen enda. De er dessuten enkle å formere, så om du har en venn med takløk så får du sikkert noen hoder/stilker av den

 2. En herlig plante som jeg har både i blomsterbed og i blomsterpotter. De fine rosettene har gledet meg siden jeg var bitteliten, og da jeg flytte hjemmefra ble det med en avlegger. De formerer seg fort og mange har fått avleggere av meg gjennom årene. :)

 3. Hei Anne! Må bare si at ikke alle plantene på de bildene du har vist for takløk, ikke er takløk men forskjellige typer sukkulenter f.eks echiveria :) Tenkte bare så det ikke blir feil for de som leser, så de finner det de ser på bilde evt :) super fine bilder og godt innlegg uansett <3 Klem-klem!

 4. Hei:) Har du noe tips til andre planter/ busker som tåler litt tørke på en varm balkong med glassrekkverk? Ønsker noen med litt høyde (mak 1-1,20), da jeg prøver å hindre innsyn fra veien.. Det er ikke tak over, så de må også tåle norsk regnsommer og helst kunne overvintre der… Veldig inspirerende og lærerik side du har her:)

  • Hei Anette
   Veit du, der må jeg kaste inn håndklet! Jeg har ikke nok greie på busker til å huske noen som takler tørke. Du kan prøve å spørre på Hagegal.no, der er det masse trivelige og hjelpsomme hagefolk :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her