Yndig liten rosa vårblomst: Snøstjerne ‘Pink Gigant’

Jeg har de siste årene lagt merke til noe besyndelig. Der hvor rosa er en av de vanligeste fargene gjennom resten av hagesesongen så er det relativt få rosa vårblomster. Det er mye blålilla og hvitt og gult, men fint lite rosa.

Denne vesle snøstjerna er et hyggelig unntak. Dette er navnsorten ‘Pink Gigant’, som er lyserosa og har små stjerneformede blomster. Den er slettes ikke stor selv om navnet indikerer det, men til å være en snøsterne så er den kanskje på den store siden. Snøstjernas vitenskaplige navn er Chionodoxa forbesii, og den finnes også i hvitt og blått. Ligner mye på russeblåstjerne (som også kalles scilla), men det er altså en annen art.

Snøstjerne selges som løk på høsten, og selv om jeg ikke tror den er like villig som russeblåstjernen så synes jeg absolutt den fortjener å løftes litt frem i lyset. Den blomstrer relativt tidlig, hos meg kom den i blomst sånn på tampen av krokusblomstringen, og den blomstrer  så i noen uker, hvilket jeg anser som relativt lenge til å være en liten løkblomst.

snoestjerne-3

– Så er jeg litt spent, er dette med at rosa er litt uvanlig på våren noe jeg innbiller meg, eller stemmer det? Av løk kommer jeg bare på snøstjerna og hyasinter, av stauder er det akkurat nå bare lerkespore og julerose/helleborus og tusenfryd som gir seg til kjenne i hjernen. Hvilken kommer du på?

snoestjerne

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. En favoritt blant vårløkene 🙂 Kan ikke få nok av de himmelblå! Hmm. Skal ha noen rosa et sted, men ser bare blå og hvite…
  Sant at det meste om våren er blått, gult og hvitt. Rosa, eller rosalilla Corydalis er unntaket. Og snart kommer noen nydelige rosa hundetann 🙂 Kuriositeten er noen rosa perleblomster som jeg spanderte på meg i høst. Men ikke akkurat den vanligste fargen på dem!

  • hundetann er sant, den har jeg, og har glemt! Nydelig blomst, den og en jeg ikke husker navnet på som begynner på D. Vel, jeg får se når de dukker opp, da dukker vel navnet frem også 😉

   Rosa perleblomster har jeg sett i katalog, og vurdert, kanskje det blir noen slike på meg, i tillegg til alle de blå og lyseblå og mørkeblå og hvite. En favoritt det der!

 2. Hei
  Denne satte jeg i høst, men så langt er det ikke tegn til spiring. Derimot spirer krokusene mine. Er det for tidlig å se etter spirer? Hva med dine, spirer de i det deilige solskinnet?

  • Snøstjernene er ikke av de første, så det vil nok ta litt tid til før du ser de. Først kommer snøklokker og erantis, så krokus og våriris, så en tid etter det kommer vel snøstjernene. Men alt dette avhenger jo mest av hvor mye sol og varme hagen din og beddet får 😉

 3. Småhjerte blomstrer her i Lillesand nå, og Bergenia. Og vårlyng. Primula ser jeg hos naboen. Og har noen fylte liljer med aprikosfarget sentrum. Og tulipaner har begynt så smått. Hyasintene er på hell.

  • Så mye fint du hadde da!
   Imponert over at småhjertene dine allerede blomstrer. Og ja, bergenia hadde jeg glemt, har faktisk noen planter men de er bare furtete merkelig nok. Får se litt på plasseringen av de. Primula må jeg jo få meg, det har jeg sagt i flere år nå… Og mer svibel!! absolutt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her