Erteblomstbuketter, har du husket å så?

Hei 🙂
Har du sådd erteblomster? Om ikke synes jeg du skal putte noen erter i jorda denne helgen, det er fortsatt tid med mindre du bor slik til at du har veldig kort sommer. La deg gjerne inspirere av dagens tre buketter. Alle tar utgangspunkt i erteblomster (som er kjøpt) og diverse fra hagen og grøftekanten. Jeg lagde totalt fire buketter, beholdt en og gitt vekk de tre andre – hagegleder blir jo som kjent større av å deles!

Ønsker alle en riktig flott helg 🙂 Her blir det nok hagehelg, naturligvis. Såing av erteblomster, planting av diverse venteplanter som har stått i ventebed en par år, og kanskje en tur på Botanisk hage på Tøyen på søndagen på vårtreffet. Kanskje (dvs trolig ikke). Det er ikke egentlig en plass tilpasset min helse det derre markedet (for mye lyd, ikke så praktisk med rullestol når det er trangt fremfor bordene mm). Men mulighetene for skjeldne godbitplanter trekker jo…  Ja, og så skal jeg endelig få kommet meg opp til Blomsterhagen på Abildsø, de har åpen dag i morgen og selger både snittblomster og småplanter.
– hva er dine hageplaner for helgen?

erteblomst-bukett-3

Erteblomster, en vill slektning av erteblomsten (en eller annen vikke), marikåpe, flekktvetann, knapp (fra krukkene jeg viste  i går), skumblomst og heucherablader.

erteblomst-bukett-2

Humlefavorittbukett dette! Både akeleier og erteblomster er populære planter for humla. Du finner flere humlefavoritter her.

erteblomst-bukett-4

Erteblomster fra butikken og hundekjeks fra grøftekanten – perfekte partnere eller hva?  Og på bordet ser du erteblomstfrøpakkene mine de aller fleste er noen år gamle. Det er jo så mye i en frøpakke at de aldri blir sådd første sesongen, jeg liker nemlig å så mange slag fremfor mye av ett slag, og frø holder seg stort sett godt i årevis.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Jeg har sådd 10 forskjellige sorter, bestiltebare kulturarvssorter fra Impecta, med ekstra sterk duft! Forkultiverte dem inne, og priklet/flyttet dem over i store potter igår, står nå på terrassen, 10-15 cm høye, i skyggen, foreløpig! Skal fraktes til hytta etterhvert – det kan jo bli spennende…!)

  Skulle vært morosmt å dra til Botanisk hage, sikkert mye spennende å få fatt i! Elsker å gå der å titte, uansett! (Men det blir nok ikke tid, dessverre!)

  (Så du forresten kommentaren min til duppesoleien din forleden? )

  Hilsen Annette

  • Hei Annette 🙂 Jeg har lest den, men ikke fått svart deg. Jeg visste at Garden Living har floraplenus og har spurt de hvorfor den har ett annet navn, om det er paralellnavn eller to ulike, men jeg har ikke fått svar enda. Får nok purre på de, ikke bare jeg som er travel i mai gitt.

   takk forresten for akeleietipsene dine, og disse tipsene med duppsoleia, og alt det andre fine du deler med meg og de andre leserene!!

 2. Hei Anne og takk for nydelig inspirasjon! Jeg sådde erteblomstene mine 6.mai i krukker ( har begynt å ha dem der) og de titter fint opp- dog ikke høyt:-) Ha rsvært god erfaring med å så direkte ute,men selvsagt kalkulerer jeg været så godt jeg kan.
  Igår spadde jeg med et nødskrik(knevondt) georginene ned-det kom en fin regnskur etterpå og DET været idag.
  8luking)Veldig mye å ta igjen her- men erteblomster må man ha.
  Ønsker deg en flott helg! Peoner er i ferd med å vise farge i enorme knopper..

  • så fint at du blir inspirert! gratulerer med både georginer og erteblomster i bakken, og peon i knopp 🙂

 3. Har ikke sådd erteblomster, men har funnet dem viltvoksende i strandkanten her vi har sommerhuset vårt i Alta kommune, Finnmark. Kan det medføre riktighet at de vokser vilt, og vertfall så langt nord? Så den første for mange år siden, og nå har de formert seg ganske mye. Kan man flytte dem til et egnet sted?? Spent på svar, takk.

 4. Hei,

  Jeg skal gifte meg i juni neste sommer og er i full gang med planlegging av dekorasjon og bukett. Jeg ønsker meg et litt «sommerlig»/»landlig»/»mindre høytidelig» preg over blomstene, det vil si ikke roser for eksempel, og jeg bare elsker blomster som bougainvillea, mandevilla og nettopp disse du skriver om: erteblomster.
  Jeg lurer rett og slett på om du har noen erfaring med eksempelvis erteblomster til bruk i slike sammenhenger. Alternativt om du vet om noen som har det? Jeg kan se for meg at blomstene fort kan bli litt slappe.

  Jeg håper du finner tid til å svare en dag dersom det skulle passe seg sånn. Mange takk på forhånd.

  Hilsen Tiril

  • Erteblomster er notoriske for å ikke stå lenge, men er ganske vanlig å bruke for snitt og enkel å få tak i, og meget populær for brudebuketter, så det er bare å kjøre på! Bare husk at brudebuketten senest kan lages dagen før, men det er ikke vanlig å lage blomsterdekorasjoner tidligere enn en dag før uansett, så det går så fint så 🙂 Det har sine begrensninger i forhold til hvordan brudebuketten kan bindes teknisk, men det er ikke noe problem for en blomsterdekoratør.

 5. Er det sant?? Tenk, det visste jeg ikke! Tusen takk for svar 🙂 Da får jeg kanskje drømmebuketten, da….?
  Ha en fin dag! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her