Great Dixter. Favoritthagen!

Mannen og jeg var nylig på ferie i England hvor vi besøkte en hel rekke hager. Vi så mye flott i mange ulike størrelser og stiler, men det var en som virkelig skilte seg ut: Great Dixter. Det var helt uventet, det var på ingen måte den hagen jeg hadde høyest forventning til, men det var uten tvil den mest inspirerende av de. En hage jeg garantert kommer til å besøke igjen og igjen.

Great Dixter er formet av Cristopher Loyd. En engelsk hageforfatter med stor påvirkning. Han er nå død, men hagen drives videre i ans ånd. Ikke i en fryst tilstand slik den var, men som en levende organisme hvor gartnerene fortsetter å leke. For lek var viktig for Christopher Lloyd. Great Dixter var hans lekeplass. Et sted hvor Loyd prøvde ut ideer og lot hagen få komme med forslag og i det store og hele gjorde akkurat det som passet han, og hagen. Ut med konvensjoner, inn med nytenkning.

Det som er mest merkbart i hagen er frodigheten og lekenheten. Jeg bet meg spesielt merke i de rimelig spenstige fargekombinasjonene. Ikke sånn at jeg har behov for å kopiere de alle sammen, men guri så gøy å se! En annen ting jeg tar med meg hjem hit er hvordan plantene ble plassert i forhold til hverandre. Han leker med blomsterfarger og blader, og med høyder. Han er ikke det minste redd for å slippe de høyeste helt frem i bedets kant, her er de ikke forvist til bakre del av bed. Det kombinert med trange ganger gjør at det nok blir utrolig interessant å vandre i den hagen på sensommer og høst når alt har grodd til, det var tett enkelte steder allerede nå…  En annen ting er nå forresten at han helt tydelig digget bladverk. Det var ufattelig mye gøy bladverk i hagen 🙂 Og så var det massevis av herlig klippet hekk og figurer. Stramt klipt, men akkurat passe wonky. Humor rett og slett 🙂

great-dixter-3

Fasong og fargefest.

great-dixter-2 great-dixter

Store drag.

great-dixter-15

Innlevd

great-dixter-6 great-dixter-7

Personlighet

great-dixter-4 great-dixter-5

Eklektisk fargebruk…

great-dixter-boarder-2

great-dixter-boarder

Organisk og organisert, på en gang.

great-dixter-8

Omsluttende

great-dixter-9

Lag på lag

great-dixter-13

great-dixter-12

Eksplosjon

great-dixter-11

Pause

great-dixter-anne

Lykke 🙂

.

Klikk deg over til Great Dixters nettside og vandre videre i hagen der.
– Så lurer jeg: En hage du kunne tenke deg å besøke? Eller ikke helt din smak?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Fantastisk hage (og bilder!)! Morsomt med det stramme og løslupne på samme tid – for noen former, og spreke fargesammensetninger!!

  Veldig inspirerende!

  England er vel utrolig, både med de flotte hageanleggene, men også alle de koselige landsbyene, og lansdskapet!

  Hilsen Annette

 2. Fantastisk hage (og bilder!)! Morsomt med det stramme og løslupne på samme tid – for noen former, og spreke fargesammensetninger!!

  Veldig inspirerende!

  England er vel utrolig, både med de flotte hageanleggene, men også alle de koselige landsbyene, og lansdskapet!

  Hilsen Annette

 3. Fantastiske bilder, Anne!
  Og morsomt med matchende tulipaner og kåpe…
  Her er vi litt slitne etter seriøs feiring av Lillebrors femårsdag, men straks er det hagetid for meg.
  Venter på at tulipaner og allium skal blomstre, og drømmer meg bort i hagefantasier og engelsk hageinspirasjon.
  Og snart kommer heldigvis regnet.

  Ha en god dag!
  Hilsen Agathe

  PS: Lillebror likte de formklipte buskene, men syntes de burde vært i stein – «da kunne jeg ha klatra i dem!»

 4. Å ja. Dette var kjempeflott. Liker dei flotte fargane. Ikkje alltid så lett dette med farger. Sjølv prøver eg meg fram, liker litt farge, og blir inspirert av dette. Og du Anne , ein flott blom i ein fin hage !!
  Ha det godt.

 5. Fantastiske bilder, Anne!
  Og morsomt med matchende tulipaner og kåpe…
  Her er vi litt slitne etter seriøs feiring av Lillebrors femårsdag, men straks er det hagetid for meg.
  Venter på at tulipaner og allium skal blomstre, og drømmer meg bort i hagefantasier og engelsk hageinspirasjon.
  Og snart kommer heldigvis regnet.

  Ha en god dag!
  Hilsen Agathe

  PS: Lillebror likte de formklipte buskene, men syntes de burde vært i stein – «da kunne jeg ha klatra i dem!»

 6. Så levende, variert. Til å bli glad av. Og du pynter så flott opp i det hele, Anne.
  Tusen takk for at du tok meg med. Dit vil jeg gjerne komme….

  • jeg tror nok du ville sett litt anderledes på formklippingen om du var der. vanskelig å formidle dette gjennom foto, uten de skarpe kantene på hekkene så ville dette blitt rotete, klippingen gir rammer. Figurer kan jeg lettere forstå at blir en smakssak, men jeg synes de gav mye til helheten.

 7. Jeg har også besøkt Great Dixter og kan skrive under på at det er den mest spennende og inspirerende hagen jeg har sett! Morsomt å se bildene fra hagen slik den er i vårskrud. Selv var jeg der i slutten av juli.

 8. Dette ser fantastisk spennende ut, og heldige meg skal dit i begynnelsen av juni i år. Det er Hageselskapet for Ålesund om omegn som skal på tur, og denne hagen er altså en av de vi skal besøke. Gleder meg virkelig 🙂
  Hilsen fra Liv

 9. Takkf or alle flotte koselige hilsner! Morro at så mange har vært der, og gøy om jeg inspirerer enda flere til å ta turen innom 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her