Perlebusk ‘The Bride’

Perlebusk 'The Bride'

Perlebusk er en skikkelig wow-plante!
Jeg synes nesten den er finest når den står med bristeklare knopper, og det er da også alle de mange runde knoppene som har gitt den navnet perlebusk, mens det Bride vel kanskje henspiller mer på helheten med kaskadene av hvite blomster.

Vakker er den i alle fall 🙂

Perlebusk er en busk som blomstrer mai-juni med hvite blomster

Fakta Perlebusk ‘The Bride’:
-‘The Bride’ er en bestemt sort av perlebusken, egentlig en hybrid med vitenskaplig navn Exochorda × macrantha. Denne hybriden har en mer kompakt vekst og rikere blomstring enn den rene arten.
– ‘The Bride’ er herdig til H4
– Den blir i følge kilder ca 1,5 meter høy. Min har dog holdt seg betydelig lavere enn det.
– Blomstrer vår/forsommer med hvite blomster.
– Foretrekker sol, men kan også stå i halvskygge
– Foretrekker kalkfattig jord, sier boka. I hagen min får den samme jord som alle andre (altså helt vanlig), og blomstret som en tulling.

Perlebusk-the-bride-6

Perlebusken er ikke av de vanligeste buskene, men jeg ser den oftere og oftere så den bør være mulig å spore opp. Spør etter den på ditt lokale hagesenter, den kan godt stå bortgjemt en plass, ikke så lett å se uten blomstring

Perlebusk-the-bride-4

Perlebusk-the-bride-5

Og slik den er fult utsprunget. Som du ser er det ikke bare jeg som setter pris på perlebusken, biene besøker den også, selv om den ikke er populær nok til å kalles en humle/bieplante.

Perlebusk-the-bride-1
En hvit kaskade av blomster!

.

– Har du perlebusk? Del gjerne din erfaring med den!

Du finner flere flotte vårblomstrende busker i denne oversikten

20 tidligblomstrende busker til glede for deg og humla!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Ja, denne busken har jeg hatt i mange år. Står litt bortgjemt plassert, dessverre. I år har den vært veldig blomsterrik. La merke til en i nabolaget som var veldig flott. En busk som virkelig kan anbefales. Ellers fryder jeg meg over syrin- og gullregnblomstring for tiden.

  • Den dufter bittelitt, veldig svakt, men godt.

   Vår kom slik fra butikk, vi har faktisk fjernet noen av grenene for å få den til å skyte nytt for den hadde stått veldig trangt og rart i produksjon/butikk og var helt snål i vekst. Men ja, jeg tror nok den er finest slik delvis oppstammet, da kommer de myke grenene mer til sin rett. Vi får se hva vi gjør med de nye grenene når de kommer, om de også «toppes» for å få denne kaskadeeffekten.

 2. Ja, den ser virkelig brudevakker ut! Jeg har også lurt på å anskaffe den i noen år nå!

  Ellers, Sargenteple er jo også en vakker hvit busk som blomstrer nå om dagen. Tror noen ganger jeg har blandet de to litt..! Men, perlebusk har jo også så vakre knopper- eller, det er vel nettopp de som er aller vakrest på den busken, «perlene»…?

  (Og takk for at du spurte Gardenliving om duppesoleien, osv!)

  Hilsen Annette

  • Sargenteple blir jo en helt annen busk, synes jeg, men begge er vakre. Sargenteple har jo disse fantastiske bærne da, vi skal ha en slik her, selv om jeg veit jeg nok aldri vil få glede av å ha bær i hagen, de blir nok spist opp 😉

   Ang Garden Living, ja, hehe, jeg får nok purre litt på de tenker jeg, de har vel oversett spørsmålet

 3. Takk for vakkert tips. Kjente ikke til denne nei, men nå skal jeg holde øynene åpne. Vet du om den tåler vind greit?

  • Det står at den foretrekker en lun plassering på UMB sin nettside, men utover det veit jeg ikke. Den står lunt her iallefall.

 4. Jeg ble forelsket i perlebusken når den blomstret når jeg var innom hagesenteret i fjor. Den måtte jeg bare ha! 🙂 Står plassert lunt og solrikt hos meg og ser ut til å trives godt. Den begynner imidlertid å få veldig lange greiner som bøyer seg nede på bakken, og jeg lurer på om den kan beskjæres? I tilfelle når på året?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her