Tulipanteppe med ‘Flaming Evita’

Her hos meg på Nordstrand så har nå de «vanlige» tulipanene såvidt begynt å blomstre. De botaniske tulipanene har jo holdt på i over en måned, men i går sprang ‘Spring Green’ ut, og i morgen tenker jeg ‘Queen of the Night’ kommer også. Men ettersom jeg er rimelig utslitt for tiden etter en intens mai så har jeg ikke fått fotografert de og de andre tulipanene slik jeg hadde tenkt, men det gjør jo intet når bildearkivet har et utvalg spennende tulipanbilder fra Englandsturen!

Tulipanene jeg viser i dag heter ‘Flaming Evita’, og de er fotografert i Wisley Gardens hvor de var plantet som store tepper i en del av hagen. Jeg synes det er en riktig nydelig tulipan, både i farge og form. Flaming Evita’ har hvit hovedfarge og grønne og gule detaljer, blomsten er fylt og planten blir ca 40 cm høy. Tilhører Viridiflora-gruppen av tulipaner, og jeg aner ikke om den er/blir å få kjøpt i Norge til høsten.

– Flott eller hva? 

tulip-Flaming-evita-3

tulip-Flaming-evita-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Flotte!
  Gjett hva! Rådyrene har glemt igjen litt i matfatet, mine botansike tulipaner i det sørvendte beddet blomstrer NÅ!
  Junel, jubel, jubel. Det går et festtog gjennom beddet,……

  • hurra! Så fint at rådyret ikke var grisk og kunne dele på gledene, litt til rådyret, litt til deg 😉

 2. Veldig vakre, nydelig med det kremfargede, frisket opp med litt gult, båd einn og utenpå! Og fyllte, men samtidig litt skålformet! Er jo veldig flotte, da!

  Ja, den får vi håpe man kan få kjøpt her til våren! (Sikkert, nå som du skriver om dem her på norges største hageblogg!)

  Hilsen Annette

  • hehe, vi får nå se 😉
   Det finnes jo utrolig mange tulipaner å få kjøpt da, så om ikke akkurat disse så har nok forhandlerene noe som ligner.

 3. Hei Anne
  Tar du opp tulipanløkene fra beddet etter blomstring? Og hvordan oppbevarer du dem i så fall?

  • Hei Hege. Nei, jeg styrer vanligis ikke med å ta opp tulipaner. Man bør gjøre det for å få de til å blomstre i mange år, men jeg gidder ikke. Jeg har primært botaniske tulipaner, de greier seg selv, og så lar jeg de «vanlige» tulipanene vare så lenge de varer.

 4. Vakkert, vakkert 🙂 Jeg venter på tulipanblomstringa her i alpine strøk, men må smøre meg med tålmodighet enda.
  Ps. Mannen og jeg snekret to fuglekasser etter oppskrift på din blogg 🙂 Tusen takk for det, kassene ble riktig fine og de ble beiset lyseblå etter inspirasjon fra dine flotte kasser i innlegget.
  Igjen takk, Anne, du inspirerer 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her