Gyllent regn

OPPDATERT:
Siden jeg skrev denne posten så har gullregn havnet på Artsdatabankens liste over de mest uønskede plantene. Jeg anbefaler derfor ingen å kjøpe nye planter, og om du har den i hagen så vis aktsomhet om du kvitter deg med plantemateriale, både røtter og frøkapsler slik at du ikke bidrar til ytterligere spredning.

Gullregn er vakkert fra siden, men mest magisk er det om du stiller deg under, og ser opp.
– eller hva?

Vil du bli bedre kjent med gullregn så har jeg skrevet litt om gullregn her, og om å formklippe gullregn her.

Til de som lurer. Helsa har nå endelig blitt bedre, så nå blir det litt mer aktivitet fra min side igjen 🙂

gullregn-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

 1. Ja, gullregn er vakkert – jeg har to stykker! De er del av en gammel beplantning i hagen, som er ganske vanlig i villastrøket her(og nok mange steder), samplantningen av blodbøk, rhododendron og gullregn!(Også syrin) Har lest i en bok om trær at «treklangen» gullregn, rhododendron og rosehagtorn også var vanlig før i tiden, liksom «klassisk», de tre blomstrer akkurat samtidig, i fargene gult, lilla og dyprosa! Skikkelig knallfarger! (Så derfor har jeg også plantet en rosehagtorn, som også er så helt utrolig fin, men et annet sted i hagen, det passet ikke med flere trær ved blodbøken og Rhododendronen(som snart er 100 år…!) )

  Ellers, jeg tror faktisk gullregn er svartelistet i Indre Oslofjord…?(Det kan jeg forstå, når jeg ser hvordan den sprer seg, det dukker bittesmå gullregnplanter overalt i nærheten av den, til og med opp av grusen…!

  Men, et vakkert tre! Og vi snakker ofte om det her, det er så rart, for det er akkurat som om gullregnen «skrus på», plustelig lyser hele treet gult! Det går så fort, og så lyser det så intenst! Helt fascinerende!

  Hilsen Annette

 2. Og morsomt bildet du har tatt nedenfra – faktisk tenkte jeg først at, nei, nå har du nok misforstått hva gullregn er…, så tenkte jeg at det var et annet gultblomstrende tre jeg ikke hadde sett før, men så skjønet jeg det var gullregn likevel – jommen så det anderledes ut fra den vinkelen!

  Hilsen Annette

 3. Hurra for bedre helse og mer blogging 🙂 Gullregn er så vakker, men jeg vil ikke ha den i min hage fordi den er giftig. Så jeg får nøye meg med å beundre den på avstand.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her