‘Manhattan’ overrasker!

Det er alltid gøy når hagens blomster trives og legger på seg fra år til år. Dette er bilder av orientvalmuen ‘Manhattan’. Jeg har hatt henne i en par år, men de første årene bodde hun i ventebed, det var først i fjor hun havnet der hun skulle være. Og der stortrives hun! I fjor gav to planter totalt tre blomster, i år kan jeg telle tredve! blomsterknopper 🙂

valmue-humle-2

Orientvalmue er en flerårig plante med herdighet på H5. Blomstrer juni-juli. Hver blomst står kun noen få dager, men heldigvis så springer ikke alle blomstene ut samtidig slik at blomstringen varer en stund selv om hver blomst er fort over. Blomsterknoppene og frøstendene er dessuten meget dekorative så totalt ender du med en lang periode med interesse i bedet.

Orientvalmuer kommer i orange, rød, rosa, lilla og hvit, men det mest vanlige er nok den orange fargen. Høyden varier noe på sort, fra 60-100 cm.

Valmuer har en vakker utvikling fra knopp til blomst, jeg publiserte en bildeserie av denne valmuen mens den sprang ut i fjor, den ser du her.

.
Og javisst, valmuen er en av humlenes mange favorittblomster. – er det en av dine favoritter også?

valmue-humle-1
PS: ‘Manhattan’ ser noe kaldere (blåere) ut på disse bildene enn den er i virkeligheten.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Det var en flott farge!

  Jeg har en orientvalmue som er ferskenrosa – på en måte fin, men ikke så lett å få til å passe inn!

  Skal holde utkikk etter Manhatten! Valmuer er jo flotte, da! Så stor blomsterprakt så tidlig på sommeren! Og ikke minst, så enkle å ha med å gjøre!

  Hilsen Annette

 2. Pst! Jeg var forresten hos Roseexperten idag(på vei til hytta, for å kjøpe en Fruhlingsdugft til en venninne som har vært å sett den og luktet den her hos meg!
  (Må tilstå jeg også kjøpte en Constance Spry, har tenkt på den lenge, store vakre duftende roser som sitter litt enkeltvis(dvs omgitt av masse løv!)- 2-3 meter høy, ordentlig «tornerosehekk»-rose! (Jeg har sett den slyngende over gjerdet i en hage på Grefsen…!)

  Eneste ulempe er at den begynner blomstringen litt sent for meg, slutt juni, (og så er den ikke remonterende, mener jeg), men håper jeg rekker den før ferien(ellers må jeg ta meg en tur – eller flere – hjem:-))

  Roseexperten var ellers et fantastisk sted – nå en del av Lundeby gartneri, på en gård, ved Råde. Store drivhus fyllt med all verdens roser! Og nå stod jo mange i blomst, så virkelig en flott aneldning til å se dem «live» ! Og for en duft som slo mot en da man kom inn! Og så var det bare å fly fra rose til rose, som en bie eller humle! essverre hadd ejeg med meg en utålmodig ann, så jeg fikk beskjed om å skynde meg 🙁 – så må nok tilbake dit en dag!

  Hilsen Annette

 3. Det var en flott farge!

  Jeg har en orientvalmue som er ferskenrosa – på en måte fin, men ikke så lett å få til å passe inn!

  Skal holde utkikk etter Manhatten! Valmuer er jo flotte, da! Så stor blomsterprakt så tidlig på sommeren! Og ikke minst, så enkle å ha med å gjøre!

  Hilsen Annette

 4. Jeg ser at dette er en gammel post, men velger å kommentere likevel. Den valmuen var nydelig! Leste en plass at frøene kunne spises. Vet du om det stemmer, og om det er fra disse plantene valmuefrøene i butikken kommer fra?

 5. For en vakker orientvalmue! Visste ikke at de fantes i den fargen. Hvor får man tak i den, mon tro?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips