Salattallerken kan være vakker! Husk å så ny runde med salat!

Jeg er veldig glad i å dyrke salat, og anbefaler alle som har en balkong eller hage å gjøre akkurat det. Salat er enkelt, vokser relativt raskt og kan sås og høstes gjennom hele sesongen.

Det er to triks ved å dyrke salat:
1. Gi nok vann (og gjødsel)
2. Så flere ganger gjennom sommeren, salaten er best når den er ung.

For de fleste typer salat så kan det være lurt å så ny runde hver tredje-fjerde uke slik at det alltid er bugnende salat. Så har du salat på balkongen så kan du ha to krukker, en som voksen og høsteklar, og en som er i oppvekstfase.

Tallerkenen viser litt ulike typer salat, jeg har dessverre ikke oversikt over navnsortene men de fleste finnes i impectas mikspakke. De orange kronbladene er fra en selvsådd ringblomst, en av mine mange spiselige blomster.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

 1. Her dyrkes også salat på verandaen hvor det ikke er snegler. Godt tips å så nye før de første er spiseklar.

  Ha en fin dag Anne!

 2. Hei og takk for fin side med masse inspirasjon!
  To spørsmål:
  1. Skal salat (og f.eks spinat) klippes/skjæres av ved høsting? Så roten sitter igjen?

  2. Vi har dyrket i pallekarmer i bakgård midt på Grünerløkka, og den kassen som hadde bøyler og duk over har klart seg best. Men skal man på rt tidspunkt slutte med duken? Jeg føler den også beskytter mot eksos og bystøv, så det er derfor jeg lurer 🙂

  Mvh Ragnhild

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her