Summende super storknebb :)

Storknebb. Det finnes enorme mengder ulike storknebb. Noen synes jeg er fine, andre kan jeg styre min begeistring for. Humla liker alle, men hun er ikke like opptatt av utseende og evnen til å holde seg oppreist som jeg er 😉

Jeg aner dessverre ikke hva planten på bildet her heter, det er nok en pratense-geranium, men nøyere enn det tror jeg ikke vi kan komme. Den dukket opp inni en annen storknebb og lurte meg i flere år til å tro at to ulike storknebber var den samme, holdt på å le meg i hel når jeg oppdaga at den forvirrende oppførselen kom av at det var to ulike planter i ett. Nå har jeg delt de fra hverandre, og i år har den virkelig vokst seg til slått til som en praktplante. Legg merke til det mørke bladverket, det blir mørkere og rødere utover sesongen. Veldig pent i bedet, og supert å bruke til buketter. I tillegg har planten røde stilker. Rødfargen strekker seg helt opp til knopp og frøsetting, og det gjør planten meget dekorativ også når den er avblomstret (eller har tapt alle kronbladene sine til haggelskuren). 

storknebb-2

Og for dere som lurer, i fremkant ser dere flekktvetann, også en humleblomst.

storknebb-3

storknebb-6

storknebb-7

storknebb-4

 

Fin? Ja! 
– Har du noen storknebbfavoritter? 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Hei, en skikkelig lekkerskælk du har der!Lurer på om den kan hete Hokus Pokus? Ihvertfall om bladene blir rødaktige etterhvert…En annen ting som er supert med storkenebb er at de kan ta knekken på skvallerkå, særlig rosestorkenebb er visst effektiv, skal prøves! 🙂

  • Den har nok ikke noe sortsnavn, ganske sikker på at den har sådd seg selv. Men trolig er min en pratense-geranium, så det er nok en nær slektning av Hocus Pocus ja (så fin den var!).

 2. Hei!

  Er ikke sikker på hva din storkenebb heter, men fröstandene ligner veldig på rosestorkenebb. Den har vokst noe enormt her og får også fin höstfarge.Flekktvetann har også spredd seg noe enormt, men er lett å holde i sjakk, så det er jo et luksusproblem. Takk for alle gode tips.

  Irene

  • Hei Irene. Nei, rosestorknebben er anderledes (men velidg fin, står på ønskelista mi). Dette er nok mest sansynlig en pratense dette, men takk for tipset!

 3. Hei,

  Storkenebb er fine, men det er ikke alle som blomstrer like lenge. Mine favoritter er Patricia og Maxi Frei som har lang blomstringstid. Kjekt å se at humlene også er glad i denne blomsten. Har du noen erfaring med stauder som blomstrer lenge som du kan ha i potter? Jeg har Scabiosa i flere farger som blomster lenge, og ikke minst at humlene er veldig glade i denne også, men det hadde vært kjekt med noen flere typer.

  • Så flott at du har merket deg hvilken som har lang blomstring! Tusen takk for tips.

   STauder som blomstrer lenge i potter ja. Jo, scabiosa har jeg prøvd i år, ble veldig bra i krukker, laaang blomstring. Jeg har også en her som heter Silene (husker ikke hva norsk artsnavn er), skal prøve å få skrevet bloggpost på den snart. Videre så er det jo slik at kosmosen blomsterer superlenge og er humlevennlig, men det er jo en ettåig. Flekktvetann har jeg ikke prøvd å ha i krukker, men tror det vil funke kjempebra. Lang blomstring og humletekke.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her