De samme blomstene, to vidt ulike dekorasjoner:

Så er det ukesslutt og atter tid for en fredagsbukett!
Hagen bærer fortsatt preg av forrige ukes ville haggelskur, den slo jo kronbladene av mange av blomstene og det påvirker jo utvalget. Men denne Austinrosen er så ivrig på å blomstre at den kjapt var på banene med mange nye. Og når en så begrenser seg til en nett liten bukett så ble det både blomstring i hagen, på bordet og i fuglebadet 🙂

Rosen er altså en av David Austins roser, mest sannsynlig ‘Graham Thomas’. Jeg er litt usikker for vår er så veldig blekgul, mens den i følge beskrivelse skal ha innslag av aprikos. Menmen, nydelig og ekstremt blomstringsivrig sak er det iallefall, og det kommer altså godt med når hagen ellers furter litt 😉 Graham Thomas er merket med herdighet H3-H4, for de som lurer på det. Har mye duft, og er regnet som en frisk og grei rose.

fuglebad-roser

Det småblomstrede er marikåpe. Marikåpe er en usigelig enkel staude som kanskje ikke ser så spennende ut, men som er finfin i bed fordi bladverket dannet tette tuer, og så får en sky av slike blomster som jeg ynder å bruke i buketter. Når den blomstrer av så bør alle blomstene klippes av, og gjerne bladverket også, så kommer det nytt friskt bladverk og kanskje ny blomstring, og så slipper du å luke marikåpebarn i hele hagen 😉

Vasen er den minste i Finn Schjøll sin serie for Hadeland.
Fuglebadet er en krukke kjøpt på salg i fjor på Bauhaus. Modellen har jeg sett i mange hagesentra, noen ganger med hull andre ganger uten. Mannen har malt krukken innvendig med sort murmaling.

– God helg! Håper du har noen blomster å glede deg over 🙂

fuglebad-roser-2

rosebukett

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  • Hm, Graham Thomas skal ikke egentlig klatre, det er en halvhøy busk, men den ligner veldig på en klatrerose som heter Pilgrime (faktisk så synes jeg min rose her ser mye mer ut som Pilgrime enn Graham Thomas, men den har ikke vist vilje til å bli så høy så jeg tror ikke det er feilmerking)

   Men vakre er de absolutt!

 1. Elskelige Austinroser <3 Deiligste roseduft. Sett bilde av Graham Thomas «klatrende» oppetter vegg.

 2. Underbara rosor, liknar de dyra Avalanche man kan hitta i floristbutiken. Tyvärr är Austinrosorna inte härdiga här i norra Sverige men många andra som tur är. Mycket av tjusningen med en trädgård tycker jag är att få lyxa till med buketter, har nyligen utbildat mig till florist, men upptäcker att jag tänkt i de banorna i många år, då jag ser vilka trädgårdsväxter jag valt. För det mesta långa ståtliga och hållbara till snitt. Jag håller med om jättedaggkåpan, den ska man ha stora ruggar av. Lättskött men fin ändå, och det småblommiga lite oansenliga behövs i både trädgård och bukett så att de flottare blommorna verkligen får solistrollen i blomstersymfonin. Hälsningar fr Monica

  • Hei Monica. Jeg har hørt mye fint om kanadiske roser som har mye av de samme egenskapene som Austins, men er mer herdige. Roser er veldig interessant, det er jo sånt et utvalg!

   Gøy å høre at du er florist, jog Gøy å høre at denne ligner på en du finner i snitt, for det har jeg ikke sett, bare sånne skrekkelige stramme marsipanaktige stive roser. (jeg haaater klassisk røde merchedesroser ol). Jeg er vleidg glad for at det nå blir mer og mer av de «hagete» blomstene i snitt, ikke bare slike stive overproduserte perfekte greier 🙂

 3. Hej Anne
  Tak for smukke billeder 🙂 jeg har The Pilgrim i min have og den ligner meget den på dine billeder. Den dufter let citrus agtigt og bliver op til 2,5 – 3 meter høj hvis den har noget at klatre op ad. Blomsterne er gule i udspring og bliver lysere med tiden – og så har de rigtig mange og meget tætte kronblade. Helt klart min favorit rose. Lige nu er den begyndt at blomstre for 2. gang i min have men den lider som alt andet under den dejlige varme danske sommer, vi har i år

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her