Diamantbesatt høstfloks

Em, ja. Det ER fortsatt sommer, men her har vært så varmt denne sommeren at høstfloksen allerede er i gang i hagen. Og selv om vi har tidenes beste sommervær så hender det jo at det regner, som i går.

Jeg er veldig glad i høstfloks og har mange ulike navnsorter. Jeg har liksom alltid likt høstfloks, noe som til stadighet overrasker meg. Jeg pleier å foretrekke nettere eller tydeligere definerte blomster, så hvorfor høstfloksen med sine tunge litt klumpete hoder har en plass i mitt hjerte aner jeg ikke. Men, like de gjør jeg altså, og i går tok jeg en tur ut i regnet for å dele litt med dere 🙂

hoestfloks-7

hoestfloks-4

hoestfloks-2

hoestfloks-5

hoestfloks-3

hoestfloks-8

Høstfloks er en hardfør staude som tåler opp til H6-H7. De blir 60-80 cm høye og blomstrer vanligvis sensommer-høst (mine er unormalt tidlig ute i år).

Angående navn. Jeg har dessverre ikke oversikt over hvilken navnsorter på dagens bilder. Noen av hagens mange floks har jeg navn på, noen kan jeg gjette på, og noen er navnløse arveplanter. I dag blir det bare gjetting å gi navn, men litt senere i sommer kommer jeg med en oversikt over de jeg faktisk kan med en viss troverdighet oppgi navn på 🙂

Og frem til det, mer om høstfloks finner du på stikkordet høstfloks 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Jeg elsker også høstfloks!(og de passer jo veldig godt hos meg, da, i et gammelt hvitt hus med gammeldags hage! )

  Hat du hørt om Thybesbomindes stauder(dansk)? http://www.thyboesminde.dk (Ble obs på dem på Claus Dalbys blogg)

  Utrolig mange vakre floks, også i litt mer sarte, myke lilla og rosa toner! Bare å drømme seg bort! Har til og med hørt med dem, men selvfølgelig gikk det ikke å sende til Norge 🙂 De selger heller ikke til noen her, er visst bare et lite gartneri/planteskole..
  Men man får jo fatt i en del sorter her i landet også. Men syntes deres var ekstra fine, også vokste de så pent, liksom litt i skogkanten.

  Hilsen Annette

 2. Jeg elsker også høstfloks!(og de passer jo veldig godt hos meg, da, i et gammelt hvitt hus med gammeldags hage! )

  Hat du hørt om Thybesbomindes stauder(dansk)? http://www.thyboesminde.dk (Ble obs på dem på Claus Dalbys blogg)

  Utrolig mange vakre floks, også i litt mer sarte, myke lilla og rosa toner! Bare å drømme seg bort! Har til og med hørt med dem, men selvfølgelig gikk det ikke å sende til Norge 🙂 De selger heller ikke til noen her, er visst bare et lite gartneri/planteskole..
  Men man får jo fatt i en del sorter her i landet også. Men syntes deres var ekstra fine, også vokste de så pent, liksom litt i skogkanten.

  Hilsen Annette

 3. Faktisk sa jeg litt feil, det fine bildet der høstfloksene vokste så vakkert i skogkanten var hos en annen(også fra Claus dalbys blogg), men det stod at hun kjøpte de fleste floksene hos Thyboesminde…

  http://www.clausdalby.dk/2013/

 4. Ja, jeg også liker høstfloks, uvisst av hvilken grunn…
  Har jo sett imponerende floksbed, kanskje det er grunnen? Eller at de finnes i uendelig mange sorter og farger? Blomster i blåtoner, lilla og hvitt blir jo aldri feil! Her må de finne seg i å dele bed med andre vekster, men fine er de likevel 🙂

 5. Har aldri hatt blomster så tidlig på høstfloks- så du Anne er alltid oppdatert..Mine er gamle, sterk rødfarge Fuchsiafarget- egentlig vanskelig å beskrive- men er på full fremmarsj- venter på de liia og hvite. Trodde de ikke greide tørken- men sannelig kom dem.
  Ønsker dere alle en fin helg- sol, idag og her sør- etter mere skyer på fomiddagen.

 6. Noen av høstfloksene mine begynner også snart å blomstre…men jeg er like overrasket over gladiolene mine. Tidlig i våres spurte jeg deg til råds om gladioler som begynte å spire i pottene i kjelleren. Jeg satte de kjølig og lyst..sånn som du sa….og nå er en løk i full blomst…de andre kommer raskt etter ser det ut som!!!! Yeiiii!!!

 7. Høstfloks er en av mine favoritter!Tror det kan henge sammen med at de blomstrer sent, når mange andre planter er ferdig med blomstringen. Så synes jeg de er nydelige i buketter!
  hilsen Anne-Kristin

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her