Mors georginehekk 2014

Gamle lesere husker kanskje min mors flotte georginebed? Jeg viste den frem i 2011 og i 2012. I 2013 var været ikke videre georginevennlig, men i år ser det ut til å bli et stjerneår for georginene igjen 🙂

Som dere ser, georginene er i startgropa på blomstring. Det er viktig å huske at de er ment å blomstre på slutten av sesongen. Det er ikke et mål at de er i fult flor midt på sommeren når det er så mye annet fint, det er på høsten georginene skal skinne. Hos meg blomstrer de faktisk et godt stykke ut i oktober, og på skjermede steder helt til november.

Georginer er flerårige planter, men de tåler ikke norsk vinter og må derfor lagres inne. De trenger sol og varme for å trives, så ikke en plante for Nord-Norge, og de er dessuten favorittmat for snegler og derfor ikke å anbefale for dere med sterkt sneglifiserte hager. Så. ikke planten for alle med andre ord, men vel verdt litt innsats om du har det rette klimaet for blomstringen er vidunderlig. Om du velger enkle eller doble georginer så er de dessuten strålende humle og sommerfuglmagneter 🙂

georginehekk-3

georginehekk-5

georginehekk-6

georginehekk-7

georginehekk-8

georginehekk-9

georginehekk

Det kommer sikkert en oppdatering fra bedet til høsten, og så kommer det masse-masse georgineinnlegg fra egen hage naturligvis. Om du ikke kan vente så finner du flere innlegg om georginer på stikkordet, inkludert tips til stell.

georginehekk-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Så fint! Georginer er en av mine yndlingsblomster- og her ar allerede en gul gammel sort med rosa midte i fullt flor- veldig tidlig i forhold til andre år.Mine andre sterkt rødlilla er ikke kommet langt i det hele tatt.Har alt gitt bort kortstilkede m blader som legges i vide boller med vann- og av og til med noen få stjerneskjermknopper- det er en fin årlig sommerfølelse- ha en fin dag Anne!- og alle andre

  • Det er litt interessant det der med georginesorter, jeg ser at enkelte er mye tidligere enn andre, hvert eneste år 🙂

   Og ja, georginer er kjemefine i vannfat!

 2. Jeg er nokså fersk i georginesammenheng og lurer på om jeg gjør noe feil da det ennå ikke har vist seg en eneste knopp på mine ellers fine planter. Jeg tok 50-60 stiklinger i midten av mai fra planter som allerede da nesten var i blomst. Jeg bor i Nord-Norge men vi har hat hatt en fantastisk varm og solfylt sommer. Er det bare det at de er seine naturlig eller burde jeg ha gjort noe for å få i gang blomstringen?

  • Hei Gøril
   Om du tok stiklingene i mai så synes jeg ikke det er så rart at du ikke har fått blomster enda. Du får smøre deg med tolmodighet og sørge for så varme forhold som du kan 🙂 Georginer trenger ganske lang vokseperiode før de blomstrer, så neste gang bør du stikle i mars.

 3. Takk for råd, Anne! Da får jeg håpe på at jeg greier å får store nok knoller til at de fikser en overvintring 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her