Purpursolhatt ‘Baby White Swan’ og ‘White Swan’

Purpursolhatt er en av sensommerens vakreste. Prestekragelignende blomster i rosa, lilla, hvit, gult, orange, rødt og grønt. Jeg har fem ulike echinacea i hagen, det er ikke nok… du skjønner vel hvorfor?

To av de jeg har er nesten like og heter ‘White Swan’ og ‘Baby White Swan’. De er så like at jeg lurer litt på om ikke babyen er feilmerket. Så langt jeg kan se på nett så er det primært høyden som skiller de to, og her hos meg er den omtrent like høye…

Uansett, svanene er virkelig skjønne i bedet fremfor stuevinduet som ellers er litt vel rosa-lilla for tiden. Og både jeg og humla og sommerfuglene eeeelsker de! Faktisk har humla nå tatt til å sove på de. Kanskje for at blomstene ikke de skulle være ute alene om natten, eller kanskje for å være først til matfatet på morran?

purpursolhatt-5

Herdighet er satt til H5. Høyde på purpursolhatt varierer på navnsorter, fra en halvmeter til en meter. Skal være godt egnet i snitt men det har jeg ikke våget meg på enda, de er for dyrebare der de står – ergo, jeg må vente til de jeg har blir eldre og kan deles, og ha flere… 😉

purpursolhatt-4

purpursolhatt-3

Les mer om echinecea her, og se noen flere av mine her.

– Har du noen echineaer å anbefale? Det må være sorter som kommer igjen fra år til år, ikke sånne pingler som bare dør ut.

purpursolhatt

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Vilken trevligt namn ni har i Norge. För kallade vi den för röd solhatt, och nu ska den heta röd rudbeckia. tråkigt namn tycker jag, och när de sedan finns i så många färger.. Vit purpursolhatt låter ändå bättre än vit röd rudbeckia! Den är iaf också en av mina favoriter. Den gamla sorten Magnus verkar vara säkrast att övervintra här.

    • Navnsetting på purpursolhatt er litt komplisert. akkurat denne er av den arten som kan kalles purpursolhatt, mens det nå nylig har kommet frem andre echicheneaer i andre arter eller hybrider som mangler tildels gode norske navn. De aller fleste kaller det bare solhatt, men det er jo helt feil, for det er det formelle norske navnet på planten rudbeckia som er en helt annen plante.

      Om det er slik at dere i sverige skal kalle den rød rudbeckia så høres det helt forrykende idiotisk ut! Echinacea og rudibeckia er jo to vidt utlike planter!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her