Rosen ‘Bobbie James’, når du vil ha et helt tre fullt…

‘Bobbie James’ er vel en av de mest entusiastiske rosene vi kan ha her i (sydlige og vestlige) Norge. Den kan om den trives bli åtte meter høy og seks meter bred! På grunn av størrelsen så anbefales den å ha i et tre, et kraftig tre. Dette er ikke rosen for rosebuer, da blir det mye beskjæring for å holde den i øra.

Blomster: Hvite blomster som er doble og ca 4-5 cm brede. Blomstene kommer i enorme mengder, sittende i tette klaser. Blomstrer fra slutten av juni til slutten av juli.
Duft: Ja. Flere ulike kilder sier den har mye duft, men jeg synes knapt den duftet.
Bladverk: Pent halvmørkt bladverk
Nyper. Ja, får god nypesetting med mange små orangrøde nyper.
Herdighet: H3.
Relativt frisk rose. Tåler noe skygge.

Kilde: Rosor för nordiska trädgårdar

rose-bobbie-james

Støvbærerene er lysegule og nette og bidrar virkelig til rosens skjønnhet. Kronbladene er som du ser helt hvite.
Åpne roser som denne er forøvrig høyt verdsatt av humler og andre pollinerende insekt.

rose-bobbie-james-3

rose-bobbie-james-2

rose-bobbie-james-6

Bildene her er tatt i hagen til Maria som har bloggen Strandhuset. Jeg ble veldig glad over å oppdage den der for ‘Bobbie James’ var en av flere roser mannen har foreslått for hagen. Planen er å ha den i kjøkken»skogen» hvor den riktig kan få breie seg i ei diger selje. Det tenker jeg blir superlekkert 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  • Takk Bille 🙂 Roser er vel ikke min sterkeste side heller, men jeg løser det ved å holde meg til friske gode roser, da blir det ikke så mye styr med de 😉

 1. Hi Anne

  our Bobby James at Hoccombe climbs 30feet into the tree and was the rose tunnel you walked through on your visit. It was magnificent this year.
  Louise x

  • wow! How interesting to hear! It was a truly magnificient rose tunnel like nothing I have ever seen before, must be amazing in bloom 🙂

  • Hei. Jeg veit ikke. Men, Roseexperten og BoGrønt Rom hagemiljø har begge ekstra godt utvalg av roser, og sender pr post (men ikke nå så sent i sesongen tror jeg). Mitt beste tips er dog å spørre på ditt lokale hagesenter (ikke bare let, spørr! Det er viktig om du faktisk vil ha en dialog om utvalget), om de ikke har så kan du altså bestille pr nett, eller du kan høre om hagesenteret vil ta den inn for deg.

 2. Jeg har kjøpt min Bobbie James hos E.K.Plantesalg utenfor Sandefjord. De har godt utvalg av roser til fornuftige priser, særlig tidlig i sesongen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her