Sommerfuglinvasjon i høstfloksen :)

I formidag la jeg plutselig merke til noe bevegelse borte i høstfloksen. Og jovisst, endelig har sommerfuglene kommet 🙂 Jeg har hatt skjeldent få sommerfugler her i år, men plutselig var det fem stk her på en gang, og alle flokket seg rundt høstfloksen.

Jeg føyk naturligvis ut med kameraet, med telelinse på, og fikk fanget noen av de på bildebrikka. Så håper jeg dette kun er starten på en flagrende sommer 😀

sommerfugl-floks-2

sommerfugl-floks-3

De tre første bildene viser den sammarbeidsvillige neslesommerfuglen. Den kan du lese om her.

sommerfugl-floks-5

sommerfugl-floks-6

Her ser du den vakre dagpåfugløye. Litt beskjeden i dag og ville ikke la meg ta skikkelig bilde av de vakre tegningene, men du kan se mer av dagpåfugløyesommerfuglen i denne gamle posten.

sommerfugl-floks

Og aller vanskligest i dag var tistelsommerfuglen, som jeg fikk nøyaktig ett bilde av. Men det ene bildet ble da i det minste skarpt, og undersiden er jo virkelig skjønn den også!

Og blomstene, jo det er altså høstfloks. Høstfloks er en av mine dilleplanter og jeg har 10 ulike slag. Og naturligvis har jeg blogget om høstfloks før, les her 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Så fint du og informerer om sommerfugler- alltid noe å lære av deg:-)
    Har hatt noen her og i hele sommer men som du sier hatt mere før så nå håper jeg de er på veg. Mest neslesommerfugl- som bl.a er veldig ivrig i erteblomstene som blomstrer for fullt nå- de var litt sene her – men alt gitt bort flere buketter og det er gøy!

  2. Så fint du og opplyser oss om sommerfugler- kan noen med lærte likevel som vanlig noe nytt av deg:-)Her i sør har jeg hatt noen tidligere men venter flere. Erteblomstene er kommet skikkelig i gang og er flittig besøkt

  3. Så kjekt å lære navnene på sommerfuglene. Vi har hatt besøk i hagen av noen forskjellige. Tror jeg har tatt bilder av to av dem su viser her. Både sommerfuglbuskene og astersene er populære 🙂

    • Sommerfuglbusk og asters er nok populære ja 🙂 Flotte planter som har mye å by på for pollinerende insekt som sommerfugler og humler!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her