Vann i hagen! Skap stemning med en bolle eller krukke!

Det er så koselig med litt vann i hagen! En dam er jo drømmen, men en kommer virkelig langt bare med et fat, og det fine med fatene er jo at de lett kan dekoreres opp med blomster 🙂

Jeg har flere slike små vannspeil. Delvis for min egen del, og delvis for fuglene og ekorna som synes det er deilig med vann nå i varmen. Så fyll opp noen boller, legg en eller flere store stein i så fuglene får noe å stå på, og dryss noen blomster over. I dag var det høstfloksen som fikk jobben som vannpryd, men roser og ringblomster og georginer og knapp og mye-mye annet blir også fint 🙂

Og siden jeg veit mange lurer: Krukken med vann i ble kjøpt på Bauhaus i fjor høst, aner ikke om de fortsatt har disse. Den var uten hull i bunn. Vi har malt denne som har jobben som vannspeil sort innvendig med murmaling, det gav virkelig et skikkelig puff. Jeg har sett den samme krukkefasongen i en rekke ulike hagesentra i ulike størrelser, så spør lokalt om de har eller kan skaffe.
Møblene i bakgrunnen er malt med maling fått av Fargeriket. Det er brukt farger fra deres fargekart «Ny norsk flora», stolene du ser er i Potentilla og Nellik. Obs, dette er ikke utendørsfarger så jeg er ikke garantert at møblene holder seg så skarpe i fargen over tid.

blomster-fat-3

blomster-fat-4

blomster-fat-7

blomster-fat-5

blomster-fat-6

blomster-fat

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Hei,

  Dette skal prøves! 🙂 Tusen takk for tips.
  Vi har nettopp bygd hus. Og er i full gang med hagen. Det var helt supert at jeg kom over bloggen din!! Mange flotte tips og råd her.

 2. Nydelig!!!
  Har ikke kommet på å ha høstfloks i boller- men alt mulig annet. alltid god inspirasjon fra deg.Med ca 29-30 grader i skyggen kveld etter kveld må man bare lage slike små gleder og ellers ikke ta til med større oppgaver-

  • Ja, det blir ganske begrenset hva en gjør av hagearbeide nå for tiden gitt… vannplasking er jo alltid stas i varmen 😀

 3. Hei! Jeg har en jerngryte som jeg gjerne vil ha et lite springvann i. Tenker da at jeg bør ha en liten pumpe som driver dette. Videre tenker jeg at det skal være det samme vannet som brukes hele tiden, altså ikke vann inn/ut. Vet du hvor man kan få kjøpt slikt utstyr?

  • Vil tro et velassortert hagesenter har, endel store byggvarehus har også dam-utstyr.
   Det er også en ide å titte på nett, både hos spesialister som tropex.no og på feks ebay. I fjor fikk jeg en liten solcelledrevet minifontene som høres ut som akkurat det du er ute etter, flere lesere fortalte at de hadde sett maken på ebay.

 4. Hei. Lurer veldig på hvor man kan kjøpe de store vide krukkene som du har vann og blomster i ? Veldig fine

  • Krukkene ble i sin tid kjøpt på Bauhaus, men det er mange år siden og sist jeg sjekket hadde de ikke de krukkene der, men jeg så de på Krukkegården på Ås i fjor.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her