Humlas nyeste favoritt – flekkhjortetrøst

Jeg har jo hagen full av humlefavoritter, og en av de nyest utsprungne nå er flekkhjortetrøst ‘Atropurpureum’. Den ble kjøpt inn på salg i fjor høst, og som salgsplanter flest så den skikkelig sliten ut og fikk en runde med saksa – les om å hjelpe salgsplanter til en god start her.

I år er første året den blomstrer her i hagen, og både humlene og jeg setter stor pris på den. Sommerfuglene har ikke oppdaget den enda, men de kommer nok etterhvert de også 🙂
Du kan lese mer om flekkjortetrøst og de andre hjortetrøstene her. Jeg er igrunnen veldig facinert over blomstene, men viktigest for meg er at den skal bli høy. Nå har ikke mine planter blitt så høye i år, men de har blitt flyttet noen ganger så det kommer nok når de har fått etablert seg.

humle-flekkhjortetroest

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Enig, hjortetrøst er fantastiske blomster! Jeg har flere(også typer) her i hagen hos meg! Nydelig varm rosa farge, og de kan jo bli store som busker, ja like høye som meg:-) Blir til kjempeblomsterbuketter i hagen, virkelig blikkfang, gjør masse av seg! Og tror virkelig de tåler alt – utrolig enkle å ha med gjøre! Og de står jo lenge, selv om fargen blekner/blir noe brunere etterhvert, såtr de der nesten til frosten kommer:-)

  Jeg tenker neste at jeg burde ha dem overalt i hagen, for det er så lite som gjør noe særlig ut av seg, sånn ordentlig, i september og oktober!

  Og så er de jo noen skikkelige humlemagneter, som du sier!

  Hilsen Annette

  • så artig at du har mange ulike hjortetrøster Anette 🙂 Jeg har sett store eksemplar i andres hager, og det er absolutt flott. At de står lenge visste jeg ikke, det gleder jeg meg til å se.

 2. Rosenflockel är också min favvo, såväl som humlornas, även fjärilarna dras till den. Både amiral och påfågelsöga har dansat runt. Att plantera på hösten är ju jättebra, i Finland är de duktiga på det. Blomqvists plantskola (med de härdiga växterna)där säljer 40 % av sin årsförsäljning då. Däremot är jag försiktig med att klippa ner perenner på hösten. Lätt att de ruttnar om det kommer vatten in i grova stjälkar och torra blad o stjälkar är ju bra skydd över vintern. Det fastnar omkringflygande löv och skyddar ännu bättre. Speciellt viktigt för oss som bor i norr.

  • Så fint å høre at du har god erfering med den hos deg, og flott å høre dine erfaringer med nedklipping. Jeg klipper heller ikke ned staudene om høsten, vanligvis. Her får det meste stå i bedet frem til et stykke ut på våren slik at det kan beskytte. Det har i mine øyne ingen ulemper, ser ikke helt vitsen i å rydde så innmari på høsten. Men, jeg klipper ofte ned planter som er nykjøpte og har ingen røtter og masse blader. Og så legger jeg ofte en dyne over de nyplantede av blader noe før frosten kommer. Om jeg gidder/husker på det 😉

 3. Ja, de står virkelig lenge!

  OJa, når det gjelder mange sorter, så bestite jeg nemlig 3 ulike hos Gardenliving, litt ifjor og litt i år :–) de er jo ikke blitt så kjempstore ennå, men de ser absolutt ut til å trives 🙂 Den ene er med hvitbrokesde blader( Fortunei Pink Frost, så vakre blader! blomsten springer nok ut straks), den andre er en fylt type, og den tredje er en noe lavere sort (ser at Gardenliving forsatt har noen få inne…! Under «Stauder i potte»…)

  I tillegg har jeg jo den «vanlige» høye, og den er utrolig staselig og vakker!

  HIlsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her