Kjempeverbena – vakker sommerfugl og humlemagnet!

En av hagens mest mest vellykkede krukker er fylt med kjempeverbena. Med 120 cm høye blomster på stive stilker så danner den en sjarmenrende sky av blomster som danser rundt over hagemøblene. At den i tillegg er populær blant sommerfugler og humlene slik at de danser med den er et vidunderlig pluss 🙂

Kjempeverbena, Verbena bonariensis, er en flerårig plante. Den tåler lite frost og må derfor overintres inne, eller du må så nye hvert år. Overvintres i et kjølig rom, dersom du sår så gjøres det senvinter-tidlig vår. Bor du i de varmeste delene av landet så kan du la den selvså, men her hos meg i Oslo så blir det ikke lang nok sommer til at plantene rekker å bli store. Så, jeg overvintrer en krukke inne, og tar stiklinger av den på våren. Om du vil ha såtips finner du det her.

kjempeverbena

Kjempeverbena takler litt tørre forhold så den er perfekt for krukker. Når jeg sier at den takler at det er litt tørt så betyr ikke det at du kan droppe å vanne, men den må ikke vannes like manisk som feks hortensia og erteblomster. Trives best i full sol. Bør toppes gjentatte ganger på våren slik at den busker seg, den er nemlig finest når det er mange stilker som sammen danner sky, ikke bare en og annen stranten blomst.

kjempeverbena-humle
Oioi så godt det er med verbena-nektar! Men den er forbeholdt insekt med medbrakte sugerør for det er langt ned 😉 Sommerfuglen i det første bildet er tistelsommerfugl.

kjempeverbena-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her