Klipp av blomster – få flere!

Jeg har massevis av ringblomster. De er så greie å ha med å gjøre, pene å se på, og høyt elsket av humla. Sår seg sjøl gjør de også, noe jeg oppmuntrer de til, men ikke riktig enda!

Om jeg lar ringblomstene få sette frø, så slutter de nemlig å lage blomster. Dette har jeg nevnt noen ganger før, men når jeg i går omsider fikk tid til å gå over ringblomstene mine igjen så fristet den fulle kurven med litt vel langt komne blomster meg til å gjenta tipset 🙂

Ettårige planter lever kun ett år. De er derfor ekstremt opptatt av å lage frø, det er jo meningen med livet for en blomst å lage barn, og når den vel har gjort det så gidder den da ikke fortsette å lage blomster. Om du tar fra den de visne blomstene så lager den nye blomster helt til den får satt frø, i mange tilfeller vil det si at de blomstrer og blomstrer helt til frosten tar den.

Det er ikke alle ettårige og sommerblomster du trenger å knipe for mange har i kultiveringen mistet evnen til å lage frø. Men setter de frø så bør den visne blomsten av. Ringblomst, erteblomster, georginer og pyntekorg er bare noen av de som presterer bedre om du stopper de fra å sette frø, du finner flere i denne gamle bloggposten.

ringblomster-plukke-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. De umodne frøene du har klippet av, kan de ligge til tørk og brukes til neste år? Jeg har latt ringblomstene stå, og samlet tørre frø. Nå begynner det å blir lite blomster, så jeg skulle kanskje ventet med det til lenger utpå høsten. Nå har jeg mange frø til neste sesong, da!

    • jeg har lurt på det samme, altså hvor lenge frøstendene må stå på planten for at frøene skal modne skikkelig. Jeg har så langt begrenset meg til å plukke modne frø (det er alltid noen jeg overser), og så på slutten av sesongen lar jeg noen planter få stå i fred og produsere i vei. Men nå tenkte jeg at jeg kunne la denne kurven få tørke og så testså de, så finner jeg vel ut hvor modne de må være for å faktisk bli frø.

  2. Så fint at du tar opp dette og prøver det ut. Jeg har noen ferdigblomstrete ringblomster i vann med grønne frø og lurer på om de vil bli spireferdige frø. Har ikke hage selv, men en liten parsell hos datteren min. Jeg må bare ha blomster så jeg kan lage buketter. Er ellers medlem av 2 andelslag.

    • Du må jo prøve, men jeg må si at jeg helt uten å ha konkret kunnskap på dette er noe skeptisk. Men du har jo ingen verdens tingen å tape og mye å vinne på å prøve!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her