Motlysmagi!

Vi er så heldige at vi har rikt med kveldssol i hagen. Den lave sola danser seg inn blant plantene slik at jeg når jeg ligger inne i sofakroken får et magisk lys på blomstene i bedet utenfor. Det er en fantastisk kvalitet i hagen, og det bringer frem noe helt nytt i blomstene 🙂

Vakrest i motlyset nåfortiden er en liten gruppe hagepoppelroser. Hagepoppelroser, Lavatera trimestris, er sommerblomster du kan så rett ut i bedene på våren og som så blomstrer nå og frem til høsten. Akkurat denne heter ‘Silver Cup’ og er en gammel favoritt, som fikk ett ekstra løft med årets plassering. Alltid gøy når hagen byr på det lille ekstra, og det må du vel si deg enig i at motlyset gjør?

hagepoppelrose-sommerblomst-2

hagepoppelrose-sommerblomst-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Ja, da er du heldig med solforholdene! (heldigere enn meg!) Slikt lys får vel frem stoffligheten i blomstene? Jeg elsker også det når jeg ser det!! Og fargene blir vel bare enda finere med gløden fra aftensolen- ekstra fint nå på sensommeren med slike varme farger:-) godt tips om å så hagepoppelrose!
  Hilsen Annette

 2. Nydelig- og hagepoppelrose hadde min mor alltid, jeg har og men ikke de siste årene så gjett om den må såes neste år.Den er forresten holdbar til snitt selv om den ikke ser slik ut- og dufter jo så svakt og nydelig.
  Jeg har og kveldsol lenge i hagen og har som du og tatt motlysbilder bl.a av erteblomstkrukkene. De har greid seg etter regn og vind igår,heldigvis, har plukket inn masse og gitt bort. Ha en fin søndag!

 3. Hei igjen,

  Jeg må nesten bare fortelle deg et par ting…! Jeg kommer jo stadig på ting du har tatt opp på bloggen din når jeg kikker rundt i hagen min, eller på utvalget til spennende hagenettbutikker…!

  1)Jeg husker du etterlyste ulike sorter Hortensia , og akkurat nå står Hydrangea Sargentea et-eller-annet (tror jeg nevnte den for deg) , utrolig staselig og flott, med store skjermer av blomster, med en blålilla(nydelig» gammel»lilla/rosa farge) «sky» i midten og en rad lyse(nesten hvite) randblomster rundt – som en blondekant! Utrolig eksotisk, altså, med store lodne blader! Kan nesten ikke tro det vokser noe så flott hos meg, har nå blitt høy og flott, skiller seg virkelig ut, og ikke har jeg gitt den noe spesielt stell! (fikk en avlegger av en nabo for 3 år siden). Den vil jeg virkelig anbefale, igjen! Tydeligvis ikke vanskelig å få til, slik jeg nesten trodde etter utseendet dens å dømme…!

  2) Jeg husker du viste bilder av vakre Bluebell-tepper fra England i våres – så jeg har lenge gått og ønsket meg noen! Nå oppdaget jeg at Gardenliving har dem til salgs i nettbutikken sin i 3 farger, blå, hvit og rosalilla(den ekte, ikke den spanske), så nå har jeg bestilt dem i 3 farger! Så takk for tipset, kejnte ikke til dem fra før:-)

  Hilsen Annette

 4. Hei igjen,

  Jeg må nesten bare fortelle deg et par ting…! Jeg kommer jo stadig på ting du har tatt opp på bloggen din når jeg kikker rundt i hagen min, eller på utvalget til spennende hagenettbutikker…!

  1)Jeg husker du etterlyste ulike sorter Hortensia , og akkurat nå står Hydrangea Sargentea et-eller-annet (tror jeg nevnte den for deg) , utrolig staselig og flott, med store skjermer av blomster, med en blålilla(nydelig» gammel»lilla/rosa farge) «sky» i midten og en rad lyse(nesten hvite) randblomster rundt – som en blondekant! Utrolig eksotisk, altså, med store lodne blader! Kan nesten ikke tro det vokser noe så flott hos meg, har nå blitt høy og flott, skiller seg virkelig ut, og ikke har jeg gitt den noe spesielt stell! (fikk en avlegger av en nabo for 3 år siden). Den vil jeg virkelig anbefale, igjen! Tydeligvis ikke vanskelig å få til, slik jeg nesten trodde etter utseendet dens å dømme…!

  2) Jeg husker du viste bilder av vakre Bluebell-tepper fra England i våres – så jeg har lenge gått og ønsket meg noen! Nå oppdaget jeg at Gardenliving har dem til salgs i nettbutikken sin i 3 farger, blå, hvit og rosalilla(den ekte, ikke den spanske), så nå har jeg bestilt dem i 3 farger! Så takk for tipset, kejnte ikke til dem fra før:-)

  Hilsen Annette

 5. Hei igjen,

  Beklager upresist navn, det korrekte navnet er: Hydrangea aspera ssp. sargentiana.
  Og så glemte jeg å si, den er virkelig en stor humlemagnet – sitter masse humler på de store åpne blomsterskjermen hele tiden:-)

  Hilsen Annette

 6. Hei Anette!
  Tusen takk for tipsene! Setter stor pris på det, selv om det av og til tar meg altfor lang tid å gi respons på dine hyggelige kommentarer. Helsa er ikke som den burde være, så jeg har mye jeg ikke rekker over fortiden. Det er mye gull i hyllene til Garden Living, og vakker hortensia er det gøy å høre om, jeg har akkruat kjøpt tre nye, men det kan jo hende jeg kan få plass til denne forde 😉

  Motlyses endrer på former og farger. Både dette at tynne kronblader blir gjennomsiktige, og mer faste blader får en skarpere kant. Jeg har noen helleborus i en krukke utenfor her nå som er superlekre hver kveld, godt hjulpet av at de blir baklyst i tillegg (pga refleksjon fra glassrutene). Kompakte blomster blir mindre kompakte, tynne/nette blomster danser rundt. om den får frem stofflighet? Jo, det synes jeg absolutt man kan si, det er ikke noe jeg har tenkt på det som før, men absolutt.

 7. Anne Elise, erteblomst i motlys høres nydelig ut, det skal jeg jammen se litt på snart! Jeg har ikke mine erteblomster slik plassert at jeg ser de i motlys, men buketter lages jo 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her