Perleberberis. Stikkete busk med nydelige rosa små bær

Er du av de som grøsser på ryggen av ordet berberis? Det er en plante mange hater, med tildels god grunn ettersom den har noen ekstremt slemme torner. Men det er så absolutt en spennende gruppe med busker, og noen av de er rett og slett vidunderlig vakre nå på høsten.

I dag viser jeg dere min favorittberberis: Perleberberis, Berberis aggregata var prattii. Lysegule blomster i på sommeren, og de skjønneste små tårn av lakserosa bær nå på høsten. Den har bladverk og vokseform som berberis flest, det vil si tett og ugjennomtrengelig, og kan bli opp til en og en halv meter høy. Når det gjelder herdighet så har jeg dessverre ikke kunnskap om den, men jeg håper noen av leserene har og vil dele erfaring i kommentarfelt. Dette eksemplaret er fotografert i Botanisk hage i Oslo, så jeg vil anta den minst tåler H3, og trolig langt mer. Trives best i sol, kan tåle litt lett skygge, liker ikke tørr jord.

perleberberis perleberberis-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Ja, jeg har nesten et hatforhold til berberis, men denne var jo fin, må jeg innrømme.
  Står en i botanisk hage på Ringve også, så da kan vi nok si H4.

 2. Så vakre bær – morsom beskrivelse» små rosa tårn» 🙂 Det er de virkelig!

  En busk jeg kunne tenke meg – så hyggelig med alt som gir farge på denne tiden av året, det være seg blomster eller bær:-) Og de hadde virkelig en farge som lyser imot en! (Jeg har en oktoberhjelm (Aconitum C.(et eller annet) – jeg er så glad for om dagen, med sine blåfiloette blomster – de lyser også opp:-)

  Det trenger en virkelig på en dag som denne, så mørkt og ufyselig! Her snør og sludder det – og i høyden(Holmenkollen) har jo snøen lagt seg – helt hvitt!

  Hilsen Annette

  Hilsen Annette

 3. Veldig fin! Har den fine høstfarger som den vanlige? Rart den ikke trives i tørr jord, de vanlige tåler jo det godt. Rundt her jeg bor er det en del av den ville/forvilla som er mellomvert for en rusttype på korn. De vokser på tørr kalkgrunn.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her