Tulipantips: ‘Spring Green’

Det er jo fortsatt plussgrader i det meste av landet, kanskje helgen skal brukes til å lage vakker vår?
Tulipaner er av de blomster som tåler å settes sent, så selv dere i de delene av landet som er på grensen til frost kan fortsatt smette ned noen tulipanløker og få godt resultat til neste år.

‘Spring Green’ er en tulipan som har vært med meg i noen år nå. Jeg liker fargen på den og at den strekker seg litt høyere i bedet enn de botaniske tulipanene jeg ellers sverger til. Den blomstrer etter krokus og perleblomster, og før allium. Hos meg blir det vanligvis i løpet av mai.

Blomstene er enkle, med kremgule kronblader med en grønn stripe på. De er gulere tidlig i sesongen, og blir så gradvis hvitere. Bildet over her juger nok litt, riktig så hvite er de ikke, selv på tampen av blomstringen. Bildene under er rimelig representative for hvordan de ser ut tidlig i blomstringen.

spring-green--3

Om du har lyst på annen løkinspirasjon så minner jeg på bloggposten om humlevennlig løk. Frokost er årets viktigeste måltid for en vorden humlemamma, og du kan lage deilig og vakker buffet 😉

Løk kan du kjøpe på ditt lokale hagesenter, eller du kan klikke deg over til en av nettbutikkene med godt løkutvalg.

– Ha en riktig god hagehelg, enten du nøyer deg med å nyte høstbladene, eller du smetter ned løk 🙂

spring-green--2

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips