Genialt blomsterdekoratør-triks for vide vaser og boller

Boller fylt med blomster er superlekkert, men det å få blomstene til å holde seg i ro oppi bollen er ikke så enkelt uten noen hjelpemiddel. Du kan bruke oasis eller blomsterpigger, men det kan være enda enklere å bruke helt vanlig tape!

Tapen brukes til å lage et grid på toppen av bollen slik at du får noe stilker kan lene seg mot og blomsterhoder kan hvile på. Og dermed er det bare for deg å fylle på med blomster. – Vips så har en blomsternovise skapt et frodig arrangement. 

Du trenger:

– Tape. Det er lettest å bruke blank ettersom den ikke vil synes like lett
– En bolle. Stor eller liten, opp til deg. Du kan bruke tapetrikset på toppen av en åpen høy vase også
– Blomster og eller blader
– En saks eller kniv til å kutte blomsterstilkene

DIY-tape-blomsterdekorasjon-4 DIY-tape-blomsterdekorasjon-5

Slik gjør du det:

1. Monter tape slik at den danner ett grid. Hvor store mellomrom du skal ha avhenger litt av smak og litt av størrelse på blomstene du bruker. Er det primært små slanke blomster så trenger du tettere grid enn ved store flate blomsterhoder. La tapen gå en par cm ned på siden, og trykk den godt på plass.

2. Hell i vann, ikke helt opp, en par cm under bollekanten er fint. Er bollen veldig stor og du planlegger å flytte den så lønner det seg å ha bare halvfull, og så heller etterfylle med vann.

3. Putt inn blomster og grønt.

DIY-tape-blomsterdekorasjon-3

Før du setter i blomstene så bør du tenker over hvordan du ønsker det endelige utrykket. Vil du ha en jevn flat kuppel? Da lønner det seg å fylle ut fra den ene siden, eventuelt fylle hele ytterkant og jobbe seg innover. Dersom du heller vil ha et løsere arrangement med mye luft og dybde ala min, da synes jeg det er enkleste å bygge den opp litt usystematisk, hele på en gang. Men begynn gjerne med de blomstene/grønnfyll du har mest av, eventuelt de største blomstene, og fyll så på til blomstene står i flere høyder.

Det er veldig dekorativt når blomstene renner litt ut over bollekanten, så hvil gjerne noen av de største blomstene helt ytterst, og prøv å få noen av de lettere blomstene og bladene til å henge utfor. Du vil etterhvert oppdage at blomstene kan holde hverandre på plass, så ikke stress for mye med å plassere de første perfekt, bare fyll på og juster underveis. Ikke tenk for mye, kos deg, og så blir det sikkert både bra og personlig 🙂

– Dette ser vanskeligere ut enn det er, så ikke la deg skremme,
ta fram tapen og blomstene og skap noe fint!

DIY-tape-blomsterdekorasjon-2

Dette trikset kan brukes for de fleste blomster, men de er spesielt godt egnet for de med store flate hoder ala peoner, georginer, solsikker ol.

Nå i de nærmeste månedene kommer jeg til å tape slike gridd for å holde orden i dekorasjoner med einer og furu ol, bare alene eller sammen med tulipaner og andre blomster. Om du vil ha noe veldig dekadent så kan du lage en hel rosekuppel, eller en miks med ranunkler, roser, voksblomster, krysantemum og stjerneskjerm.

Håper trikset faller i smak, del det gjerne 🙂
– Ha en riktig god helg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

26 KOMMENTARER

  • ja, jeg har en fancy krystallvase med sølvhatt med integrert gridd i jeg også, det er jo et gammelt triks. En kan feks surre seg et rutenett med pinner også, om en ikke har tape/om en vil det skal synes.

  • Ja, hønsenetting bruker jeg av og sammenkrøllet nedi urner, det må være litt høyde eller trangere hals skal den fungere uten at hønsenettingen spretter ut av beholderen. Men helt enig, hønsenetting er smart, spesielt nå til jul hvor en putter furubar ol i store beholdere.

 1. Så bra tips!
  Spesielt nå som jeg endelig har forstått at oasis er lite miljøvennlig…
  Men – har dere hørt om det gode, norske ordet «rutenett»?
  He, he, hilsen norsklæreren.

  Ha en fin søndag!

  • det har jeg igrunnen ikke tenkt over, at oasis/stikkmasse er lite miljøvennlig. Får vel sjekke opp det da.
   Og rutenett. hehe. Jo… hm. jeg skal prøve å bruke det i stedet, det er vel mer norsk ja. Men jeg sjekket nå og grid er lov på norsk (men skrives altså med en d, ikke to, merkelig nok)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her