En siste georginehilsen

I natt kom første frostnatt hjemme hos oss i Oslo. Frem til i går så sto faktisk hagen formelig (sånn kalenderen tatt i betraktning) og struttet med hjortetrøst, ringblomster, roser hagepoppelrose og kjempeverbena i blomst. Og georginene da, i mengder! Jeg er ikke hjemme fortiden, men så det hele på søndagen når mannen skypet fra hagen 🙂

Jeg skulle gjerne vist bilder av hvor fint det var, men kornete skypebilder er ikke helt utgangspunktet for et blogginnlegg… Men jeg har da bildearkiv! Jeg har funnet frem noen georginebilder, som en siste hyllest til høsthagens flittigeste.

georgine-hoest-9Muligens ‘Smokey’

georgine-hoest-8

Trolig ‘Teesbrook Audrey’. Har vist seg veldig forøkningsvillig. Har lange stive stilker, men dårlig vaseliv (dårligest av alle dahlia jeg har prøvd).

georgine-hoest-7

georgine-hoest-6Trolig  ‘Mary Evelyn’

georgine-hoest-5

Trolig ‘Excentrique’

georgine-hoest-3

georgine-hoest-1
‘Arabian Night’, samme som på aller første bildet.

georgine-hoest-4

Alle bildene ble tatt i september, men disse blomstret altså frem til i går.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

 1. Georginer er en av mine favorittblomster! Noe av det flotteste er at de blomstrer så rikt at du både kan fylle huset og bedene med dem. Det er vel få hageplanter som gir så mye «bang for your buck» som bare noen få georgine knoller kan gi:) Helt uforståelig at de gikk av moten i nesten 20 år.
  Vi driver med et stort renoveringsprosjekt på eiendommen, så hagen er en byggeplass, men til neste år skal georginene gjøre sitt inntog igjen!

 2. Heisann!

  Som fersk blomsterentusiast med georginer som første kjærlighet, har jeg et par spørsmål om disse utenomjordisk vakre blomstene:

  Jeg bor i Tromsø, liten leilighet, har ingen hage, kun en liten terasse + uteplatt. Ekstra lagringsplass: liten isolert utebod, lite bittelitt kjøligere vaskerom. Kan jeg få til å dyrke disse selv under disse forutsetningene?

  Kan georginer være en helårs inneplante?

  Kan de blomstre på vinteren hvis de står inne hele året/man planter dem på et gunstig tidspunkt?

  Takk for fin og informativ blogg.

  Hilsen Linda

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her