Jul i hagen med juleroser og juleroser!

Jeg er veldig glad i juleroser (helleborus). Det er en flott staude med herdighet på H5 som kommer med skjønne blomster på våren og har et vintergrønt bladverk. Jeg har hagen full av de, de fleste er kjøpt av Gartneriet Spiren på Hagemessen. Det er som sagt primært en vårblomst her i Norge, men ofte så tar en av de en liten reprise på høsten, og i år er det altså denne skjønnheten som bestemte seg for å være julerose-julerose 😉

Men den er slettes ikke den enese! Enkelte roser kan blomstre svært lenge på høsten, og jeg har flere ganger opplevd å ha blomstrende roser i november og desember. Rosen Rhapsody in Blue er en av de som varer lengst, og nå står hun så stolt der ute i hagen med et knippe blomster og leker julerose 🙂

De to julerosene holder hverandre med utsikt i bedet fremfor stuevinduene og sprer en helt egen juleglede i hagen!

rhapsody-in-blue-2

helleborus-1

rhapsody-in-blue-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. ‘Rhapsody’ er en av de siste som blomstrer på ordentlig her også. Den har jo adventfargen ;-)Kanskje jeg bør ta en runde og se om noen juleroser også har funnet på å blomstre?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her